Mons. Marin Barišić posjetio imotsku župu

Svečanom svetom misom, koju je predvodio splitsko – makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, obilježen je i njegov pastoralni pohod imotskoj župi. Uz obred Križnog puta mons. Barišić održao je i prigodnu propovijed. Na misi je nazočilo mnogo vjernika, kako iz imotske, tako i okolnih župa. U svom pastoralnom pohodu obići će i još neka mjesta

Oborinske vode poplavile Imotsko polje

Zbog neočišćenih odvodnih kanala na jugozapadnom dijelu Imotskog polja, u tzv. Čujića luci, ponovno su oborinske vode poplavile veći dio vinograda i oranica. Prije nekoliko godina bila je slična situacija pa vlasnici zemljišta traže hitnu sanaciju, a zasigurno, kako tvrde, imat će i štete zbog nepravovremene obrade svojih poljoprivrednih površina.

Raspored utakmica

U 19.kolu Druge hrvatske nogometne lige Imotski je u Velikoj Gorici, zgoditcima Mandarića i Faletara, savladao Goricu rezultatom 2:1. U 18.kolu Treće hrvatske nogometne lige jug, danas u 15 sati igraju Zagora – Kamen i Mosor – Croatia. U 14. kolu Prve županijske nogometne lige sutra u 15 sati sastaju se Mladost – Urania i

Više od 80% Imoćana predalo svoju poreznu prijavu

Iako je rok za podnošenje poreznih prijava produžen do ponedjeljka 2. ožujka, naši sugrađani ozbiljno su shvatili svoju dužnost. Prema informacijama iz Poreznog ureda Imotski do sada je podneseno oko 80% poreznih prijava. Službenici Porezne uprave dežurat će i danas do 15 sati, dok je završni rok za predaju ponedjeljak do 15 sati.

U Imotski stigli prvi turisti ove sezone

Prvi turisti u prolazu već su obišli prirodne znamenitosti našeg grada – Modro i Crveno jezero. Radi se o grupi hodočasnika iz Zadra i Šibenika koji su se, putujući prema Međugorju, zaustavili  u Imotskom. Kako doznajemo, tijekom ožujka bit će još nekoliko grupa koje će na ovakav način posjetiti Imotski. Ovo je uvod u očekivanu

Imotski gostuje u Velikoj Gorici

U 19. kolu Druge hrvatske nogometne lige, danas u 15 sati, Imotski gostuje u Velikoj Gorici i igra protiv istoimenog kluba. Prijenos utakmice bit će na Kreator televiziji.

Mons. Marin Barišić danas u Imotskom

U okviru obilaska župa Imotske krajine, nakon Ciste i Lovreća, u pastoralni pohod župi Imotski danas dolazi nadbiskup splitsko – makarski mons. Marin Barišić. Od 18 sati predvodit će Put križa te održati i prigodnu poslanicu vjernicima imotske župe.  

Potencijalni kupac imotske vinarije?

Iako se na prethodnih nekoliko natječaja nitko nije javio za kupnju imotske vinarije čini se da se pojavio jedan ozbiljan kupac koji bi, u suglasju s većinskim vlasnikom, odnosno državom,  bio voljan preuzeti vinariju u trenutnom stanju. Prema trenutnim informacijama kupac je ozbiljan i namjerava daljnju proizvodnju vina uz suradnju sa svim kooperantima.

Povoljno vrijeme za obrezivanje loza

Povoljno vrijeme trebalo bi se nastaviti i narednih dana što posebno pogoduje imotskim vinogradarima koji namjeravaju obrezivati svoje loze. Na pojedinim dijelovima imotskog polja, gdje se moglo pristupiti, radovi su već počeli. Sljedećih dana očekuje se kako će većina vinograda na području Imotske krajine biti sređena u ovom dijelu posla.

U OŠ Runovići 3 slučaja povišene razine šećera u krvi

Od 45 učenika OŠ Runovići koji su danas testirani na razinu šećera u krvi  i krvni tlak, a u sklopu velike akcije Udruge dijabetičara iz Imotskog, ustanovljena su 3 slučaja povišenog šećera i jedan slučaj povišenog krvnog tlaka. Odmah su obaviješteni roditelji i nastavnici kako bi se krenulo u daljnji postupak ispitivanja uzroka. Ova hvalevrijedna