Nezavisna lista Ivice Kukavice podnijela zahtjev za sazivanje hitne sjednice Gradskog vijeća

Nezavisna lista Ivice Kukavice podnijela je jutros zahtjev predsjedniku gradskog vijeća Petru Bašiću Markoti za sazivanje hitne sjednice. Razlog su brojni upiti roditelja koji zbog teške ekonomske situacije ne mogu kupiti nove udžbenike djeci zbog čega oporbeni vijećnici traže pomoć Grada. Traži se hitno donošenje rebalansa gradskog proračuna jer je, kako kažu, nelogično da proračun

Mještani Prološca blokirali lokalnu prometnicu

Mještani zaseoka Meteri i Tolići u općini Proložac, jutros su na nekoliko simboličnih minuta blokirali lokalnu prometnicu kroz naselje kako bi ukazali na katastrofalno stanje ceste još od izgradnje kanalizacijskog sustava. Razrovana prometnica predstavlja stalnu opasnost za mještane koji zahtijevaju od općine Proložac hitno asfaltiranje s obzirom na činjenicu da su već započeli i novi

Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata poziva na obljetnicu osnutka 115. brigade

Pozivamo sve pripadnike da se pridruže  na proslavu  23. obljetnice  osnutka 115.brigade  HV  Imotski  -  29.07.2014.godine.(utorak) Program proslave:                                                                             

Blagdan Gospe od Anđela – u četvrtak započinje devetnica

Započele su pripreme za obilježavanje Gospe od Anđela, zaštitnice grada Imotskog i Imotske krajine. U četvrtak počinje devetnica. Prvih 6 dana održavat će se u crkvi sv. Franje, a zadnja tri dana kod zavjetne crkvice Gospe od Anđela. Svaki dan bit će obilježena jedna imotska župa, a nastupit će i pjevački zborovi te iste župe.

Glumci u Zagvozdu: Lado i Tanec uz pjesme i plesove

Započele su pripreme za subotnje gostovanje folklornih ansambala Lado iz Zagreba i Tanec iz Makedonije u sklopu ovogodišnje manifestacije Glumci u Zagvozdu. Pjesme i plesovi započet će u 21 sat, a organizatori najavljuju vrhunski doživljaj.

Dobitnik Pulitzerove nagrade u posjetu Imotskom

U nedjelju će Imotski posjetiti Gary Schoeniger najpoznatiji predavač s područja poduzetništva i voditelj programa malog poduzetništva u okviru američke zaklade KAUFFMAN. Ovaj stručnjak dobitnik je Pulitzerove nagrade za svoj bestseller „Poduzetništvo u osam koraka.“ Upravo to znanje i iskustvo želi prenijeti poduzetnicima u Dalmaciji. Nakon obilaska prirodnih ljepota, u Imotskom će održati prigodni seminar.

Radnici Vodoprivrede traže hitno rješavanje njihovog statusa

Bivši radnici imotske Vodoprivrede, nezadovoljni neisplaćenim dugovanjima zatražit će hitno rješavanje svog statusa kod nadležnih sindikalnih institucija jer smatraju kako su oštećeni tijekom stečajnog postupka u svojoj tvrtki. Naime, radnici moraju dobiti zaostale plaće i potraživanja, a do sada su bezuspješno tražili reguliranje svojih zakonom zajamčenih prava.

MK Mračaj slavi pola stoljeća – veliki klub iz maloga mjesta

NK Mračaj, veliki klub iz maloga mjesta naziv je lijepe fotomonografije Jurice Gizdića izišle u povodu 45-te obljetnice  poznatog kluba iz Runovića 2009. godine. Da ništa drugo, naziv fotomonografije u potpunosti odgovara legendi  nogometa  Imotske krajine koja u subotu proslavlja svoj pedeseti rođendan. I ne samo nogometa već jednoga lijepoga vremena, entuzijazma, ali i vrhunskih

Grubine – Malonogometni turnir “Kraljica Hrvata 2014.”

ŠD Grubine organizira Malonogometni turnir „Kraljica Hrvata 2014.“ Utakmice se odigravaju na igralištu Kraljice Hrvata u Jonjića, a rok za prijavu je 4. kolovoza, 2014. do 20 h. Prijave na broj: 091 33 33 097 Detaljnije informacije o događaju možete pročitati na plakatu.

Ima vode, nema žege – vremenske (ne)prilike neuobičajene za ovo doba godine

Zbog vremenskih prilika tijekom ljetnih dana, malo posla imaju imotski vatrogasci. Do sada nije zabilježen niti jedan veći požar, a također, opskrba stanovnika brdskih predjela pitkom vodom vrlo je stabilna. Pune se čatrnje pa uz redovnu opskrbu gradskog Vodovoda, nema nikakve bojazni od redukcija ili nestanka pitke vode.