Program Bakovih svečanosti

Definirani su termini programa ovogodišnje pokladne manifestacije u Imotskom. Prema rasporedu 1., 8. i 15. veljače održat će se dječji plesovi pod maskama u hotelu Imota. Veliki maskenbal bit će u petak, 13., a Bakova kužina u subotu, 14. veljače, u navedenom hotelu. Tradicionalna Bakova povorka održat će se u nedjelju, 15., dok je završna

Nastavljeni radovi na izgradnji staze Modro jezero – Gaj

Nastavljeni su radovi na izgradnji staze Modro jezero – Gaj. Projekt vrijedan 2,1 milijun kuna financira Svjetska banka. Prema riječima izvođača, radovi se odvijaju bez poteškoća. Stoga se i sam završetak očekuje u predviđenom roku, odnosno početkom svibnja ove godine.

Preminula novinarka Ana Todorić

Nakon kratke i teške bolesti, u noći s petka na subotu u Zagrebu je preminula dugogodišnja Hinina novinarka Ana Todorić Ana Todorić rođena je 13. ožujka 1960. u Zmijavcima kod Imotskog. Novinarstvom se počela baviti 1983. u agenciji Tanjug, s kojom je surađivala do 1986.. Bila je i suradnica Slobodne Dalmacije, u rubrici kulture i

Krajem tjedna očekuje se najjača ciklona u posljednjih nekoliko godina

Nakon stabilnog prvog dijela, u drugom dijelu tjedna velika je vjerojatnost jake promjene vremena. Ona neće donijeti jače zahlađenje, ali hoće obilnu kišu, ponegdje i nevrijeme s tučom, jako i olujno jugo i lebić, velike probleme u pomorskom prometu, ciklonalnu plimu i snijeg u planinama… Pri kraju smo siječnja, dan se vidno produžio posljednjih mjesec

Hodočašće sv. Vlahi

U pripremi je hodočašće sv. Vlahi u Dubrovnik, 3. veljače. Prema trenutnim podacima ove godine bit će znatno masovnije no proteklih. Svjedoči to i činjenica što su već gotovo popunjena sva mjesta u autobusu, ali i sve veći broj onih koji idu u privatnom aranžmanu.

Imotski vinogradari i vinari obilježili blagdan sv. Vinka

Prigodnim programom imotski vinogradari i vinari obilježili su blagdan sv. Vinka. Simboličnim rezanjem loza, oko stotinjak poljoprivrednika otvorilo je radove u imotskom polju. Programu su nazočili i brojni gosti iz Dalmatinske zagore te otoka. Ovim činom obilježili su početak nove poljoprivredne godine.

“Vinkovo na imotski”

U organizaciji Cvita razgovora, imotski vinogradari i vinari danas slave „Vinkovo na Imotski“ okupljanjem ispred Vinarije Grabovac u Prološcu, s početkom u 13 sati. Prema riječima poljoprivrednih stručnjaka koji će se okupiti, ove poljoprivredne godine očekuje se mnogo s obzirom na dosta uloženog novca u sadnju novih kultura, voća i povrća.

Rast stope ruralnog turizma u Imotskoj krajini

Kapaciteti za ruralni turizam Imotske krajine ove godine povećat će se za oko 30 do 35%. Trend ovako dobrog stanja su rezultati koje su prošle godine postigli privatnici prilikom iznajmljivanja kuća u suradnji s turističkim agencijama. Kuće su, u prosjeku, bile zauzete više od 3 mjeseca. Posebno su na cijeni one s bazenom te dodatnim

Poplavljeno imotsko polje

Obilne kiše donijele su nevolje u pojedinim dijelovima imotskog polja. No, na svu sreću nisu nanesene štete. Na južnom dijelu, u općinama Runović i Zmijavci, zbog jakih kiša, poplavljene su neke poljoprivredne površine, kao i dijelovi vinograda. Prema riječima stručnjaka, ove poplave neće omesti normalan rad poljoprivrednih kultura.

Općinska školska natjecanja

Započela su općinska školska natjecanja iz raznih predmeta. Jučer je održano natjecanje u lidranu. Literarne, dramske i novinarske sekcije svih škola pokazale su izvrsne vještine. Danas se održava natjecanje iz vjeronauka u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Sljedećih dana očekuju se i ostali predmeti. Najbolji odlaze na županijsko natjecanje.