Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata poziva na obljetnicu osnutka 115. brigade

Pozivamo sve pripadnike da se pridruže  na proslavu  23. obljetnice  osnutka 115.brigade  HV  Imotski  -  29.07.2014.godine.(utorak) Program proslave:                                                                             

Besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka

U petak, 1.kolovoza u povodu Dana grada Imotskog u vremenu od 10-12 sati vršit će se besplatno mjerenje  šećera u krvi kao i mjerenje krvnog tlaka u ulici Stjepana Radića (ispred hotela Imota). Iz Udruge dijabetičara Imotske krajine pozivaju građane da se odazovu ovoj akciji.

Glumci u Zagvozdu – Lado i Tanec oduševili nastupom

Zagvozd je sinoć bio kulturno središte Hrvatske. Naime, u sklopu susreta Glumci u Zagvozdu, na Trgu glumaca pred oko dvije tisuće posjetitelja, svoj prvi zajednički nastup imala su dva vrhunska folklorna ansambla, zagrebački Lado i skopski Tanec. Vedran Mlikota dao je sve, baš i kao njegovi ljudi u organizacijskom odboru da večer bude za pamćenje.

U Imotskom osnovana još jedna podružnica Reformista

U Imotskom je utemeljena još jedna  podružnica Narodne stranke Reformista Radimira Čačića. Za predsjednika podružnice izabran je Matko Rudež, dopredsjednica je Jelena Đuzel, a tajnik Vice Skako. Prema riječima koordinatora Stranke reformista za Imotski Nediljka Karoglana, nova stranka do sada ima oko 300 članova.

Pedeset godina Mračaja – nogomet, pjesma i veliko slavlje u Runoviću

U subotu je bio svojevrsni praznik nogometa Imotske krajine. S razlogom, jer je nogomet Imotske krajine proslavio svoju do sada najzlatniju obljetnicu – pedeset godina od utemeljenja nogometnog kluba Mračaj iz Runovića. Kada se spomene najvažnija sporedna stvar na svijetu, nogomet u Imotskoj krajini, odmah se pomisli na Mračaj. Davne 1964. godine bez obzira što

RNK Split pobjednik 22. Memorijalnog turnira Ante Bruno Bušić

Pobjednik 22. Memorijalnog nogometnog turnira Ante Bruno Bušić igranog ovog vikenda u Donjim Vinjanima je RNK Split koji je u finalu pobijedio HŠK Zrinjski iz Mostara rezultatom 1:0. U utakmici za treće mjesto, Imotski je pobijedio Vinjane  3:0. Pehar kapetanu RNK Splita predao je predsjednik Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, Alojzije Šupraha.  Inače,  RNK Split je

U Studencima veliko okupljanje Udovičića

Svake godine u prvu subotu iza blagdana sv. Ilije sastanu se Udovičići iz Studenaca. Kao i ostala naša sela iselili su se diljem svijeta, a u selu je ostalo tek četiri staračke obitelji. Nekada su iz Udovičića svako jutro u Osnovnu školu Studenci odlazilo 42 učenika.  Na susret je došao i kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić.

Blagdan sv. Ane – pučka fešta u Poljicima

Danas je (subota) blagdan sv. Ane zaštitnice župe Poljica. Po tradiciji, jutros je u župnoj crkvi održana svečana sveta misa te procesija kojoj je prisustovao veliki broj vjernika i hodočasnika. Slavlje Poljičana i njihovih gostiju nastavljeno je pučkom feštom u okružju crkve.

Pola stoljeća Mračaja – program započinje u 16 i 30

Utakmicom veterana Mračaja i splitskog Hajduka  od 16 i 30 započinje proslava pedesete godišnjice NK Mračaj, a nastavlja se utakmicom Mračaj –Solin. U Domu kulture u Runoviću u 21 i 30 dodijelit će se priznanja i plakete zaslužnima za promicanje nogometa u Runoviću.

Turnir Ante Bruno Bušić u Vinjanima – Split pobijedio domaćine

U prvoj polufinalnoj utakmici 22. Memorijalnog turnira Ante Bruno Bušić nogometaši Splita pobijedili su domaćina Vinjane  rezultatom 1:0 zgoditkom Antonija Mršića u 85. minuti. U današnjem drugom polufinalu u 18 i 30 sastaju se Imotski i Zrinjski iz Mostara.