Novi val hladnoće

ImotskiBura, koja je u postupnom jačanju donosi novi pad temperature zraka, no on neće biti niti blizu izražen kao prethodni. Najhladnije će biti sredinom tjedna, a onda nas prema njegovom kraju očekuje lagano zatopljenje. Ozbiljnijih oborina u najvećem dijelu Dalmaciji neće biti cijeloga tjedna.

U dane vikenda za nama temperature zraka su diljem Dalmacije znatno porasle u odnosu na prave zimske vrijednosti koje smo imali na prijelazu iz Stare u Novu godinu. Nedjeljno sunce povisilo je u Dalmaciji temperature čak do 17°C, koliko je izmjereno u Hvaru. Bura, koja je u postupnom jačanju donosi novi pad temperature zraka, no on neće biti niti blizu izražen kao prethodni. Najhladnije će biti sredinom tjedna, a onda nas prema njegovom kraju očekuje lagano zatopljenje. Ozbiljnijih oborina u najvećem dijelu Dalmaciji neće biti cijeloga tjedna.

Danas nas očekuje pretežno ili djelomično sunčano i suho vrijeme. Prolazno više oblaka u drugom dijelu dana kada na otvorenom moru Dalmacije može pasti malo kiše. Puhat će umjerena tramontana s jakim do olujnim udarima, popodne će ponegdje na sjevernom Jadranu okrenuti na jugozapadnjak do zapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C.

Utorak donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će umjerena, ujutro ponegdje i jaka bura i tramontana, posvuda će slabiti u drugom dijelu dana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -4 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 7°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C.

U srijedu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom koja će biti zastupljenija krajem dana. U većini krajeva suho, samo je ponegdje na moru sjevernog Jadrana moguća pokoja kiša kap. Vjetar će biti slab; noću slaba bura, danju većinom s jugozapada. Jutro će biti hladno. Minimalne temperature zraka u zaobalju od -7 do 0°C, uz obalu i na otocima od 0 do 5°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C.

U četvrtak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Više sunčana i suha vremena u Dalmaciji, više oblaka na sjevernom Jadranu, osobito navečer kada će biti mjestimične slabe kiše. Zapuhat će slabo do umjereno jugo, navečer na moru sjevernog Jadrana i pojačan lebić. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 4 do 7°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C.

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima bit će u petak. Promjenjivije će, uz mogućnost za slabu i samo mjestimičnu  kišu biti prijepodne, a u drugom dijelu dana suho. Jugo će slabiti i prestati, tijekom dana će postupno zapuhati većinom slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro će biti toplije, najviše dnevne temperature većinom od 9 do 14°C, ponegdje u zaobalju malo niže.

Subota će biti djelomično sunčana i u većini krajeva suha. Promjenjivije na sjevernom Jadranu gdje ponegdje može pasti malo kiše. U Dalmaciji će puhati slaba bura i sjeverozapadnjak, na sjevernom Jadranu zapadnjak i jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će i tijekom nedjelje. Samo je ponegdje moguće malo kiše, većinom navečer. Jugo i južne vjetrove kasno navečer postupno će zamijeniti bura. Bit će nešto toplije od prosjeka za ovaj dio godine.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com