Novi val hladnoće i snijeg u Zagori

snijeg 1Nakon hladnog početka, na kraju tjedna opet nam stiže ciklona Jura koja nosi hladnoću, pa čak i snijeg u Zagori.

Najavljuje nam to Rade Popadić iz Crometea:
– U nedjelju će puhati jako jugo, no već navečer očekuje nas kratka ali snažna promjena vremena s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u planinama i gotovo cijeloj Zagori sa snijegom. Zapuhat će jaka do olujna bura koja bi prije razvedravanja u ponedjeljak ujutro pahulje ponegdje mogla donositi sve do obale – kaže Popadić.Unatoč tomu, prvi ovogodišnji mjesec bit će ipak topliji od uobičajenoga.
– Siječanj neće biti hladan, već malo topliji nego što je uobičajeno, uz količinu oborina oko prosječne ili veće, samo ponegdje i malo manju od prosječne. To znači, nakon ovog prosječno toplog ili malo hladnijeg od prosjeka početka mjeseca, sljedeća tri tjedna temperatura zraka trebala bi biti najmanje oko uobičajenih uz razmjerno veliku vjerojatnost i za višu od uobičajene za ovo doba godine – kaže Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.Što se količine oborina tiče, početak je mjeseca uglavnom suh. Krajem ovog tjedna, najvjerojatnije u petak, te u sljedećem, kao i u dva preostala do kraja mjeseca, izgledno je ipak nesto kišovitije pri čemu je mogućnost za višak oborina u odnosu na klimatološke srednje vrijednosti povećana, posebice potkraj siječnja.

IZVOR: Slobodna Dalmacija
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com