Kolinda Grabar Kitarović prva hrvatska predsjednica

kolinda grabar kitarovićHrvatska je dobila prvu predsjednicu. S razlikom od 32.435 glasova , kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice, Kolinda Grabar Kitarović, pobijedila je aktualnog predsjednika, SDP-ovog kandidata, Ivu Josipovića. Bili su ovo najneizvjesniji izbori od hrvatske neovisnosti. Prema neslužbenim rezultatima DIP-a, Kolinda je osvojila 50,43% glasova, dok je Ivo Josipović dobio 49,57% glasova.

U svom prvom govoru, Grabar Kitarović pozvala je sve građane Republike Hrvatske na zajedništvo u izgradnji bolje Hrvatske. Istaknula je kako nema mjesta trijumfalizmu. Naglasila je kako je dosta podjela “vaših” i “naših”.

“Svi ste vi moji, dragi moji hrvatski građani! Idemo zajedno jer velik nas posao čeka. Hajdemo Hrvatsku izvesti iz krize i dovršiti put koji smo počeli pod prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom”, rekla je Grabar Kitarović. Dvorana Hypo centra postala je pretijesna za sve nazočne koji su uglas zapjevali:”Oj hrvatska mati”.

Naglasila je kako će Hrvatska postati najprosperitetnija zemlja u Europskoj uniji. Dodala je kako će se boriti za hrvatske interese jer, kako kaže, ovo je Hrvatska, a ne regija.

“Jamčim da se neću odmaknuti od vas, od naroda. Bit ću među vama i slušat ću vas. Idemo se ujediniti zajedno za bolji život u Hrvatskoj”, obećala je novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

kolinda

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com