Osnovan Savez za općinu Podbablje

savez za općinu podbabljeNeizglasavanje proračuna najveće općine Imotske krajine, općine Podbablje, inače prve takve odluke nekog općinskog vijeća od utemeljenja općina na području Imotske krajine, čini se izazvalo je čitavu lavinu nezadovoljstva.
U nedjelju su se zbog toga sastali i predstavnici tri političke stranke iz te općine, HSP-a, HDSSD-a i Hrvatske zore te potpisali sporazum o utemeljenju Saveza za Podbablje. U priopćenju kojeg su poslali javnosti, potpisan od svojih predsjednika Ljubomira Kljenka, Igora Magete i Mate Matkovića, stoji, između ostaloga, da takav čin za koji su glasali vijećnici HDZ-a osim jednoga, HSS-a i HČSP-a, dovodi cijeli sustav funkcioniranja općine, koja se još uvijek bori s ogromnim dugovanjima koje je ostavila bivša HDZ-e vlast, u pitanje.

savez za podbablje
Takav čin i ne bi čudio, da su navedeni vijećnici na bilo koji način kritizirali proračun, da su dali iti jedan amandman, a imali su dovoljno prostora, već su jednostavno dignuli ruke protiv, pri tome podržavši privremeno financiranje općine. S obzirom na novac s kojim raspolaže općina u ovakvim uvjetima , neizbježna je blokada računa,otplata dugova, pomoć socijalno ugroženim, potpore studentima, porodiljama i tako dalje.Kako će se završiti dječji vrtić, postaviti LED rasvjeta,reciklažno dvorište, izrada razvojnog plana općine,za narednbih 10 godina,pitaju se utemeljitelji Saveza za općinu Podbablje.te traže hitno sazivanje sjednice Općinskog vijeća i podržavanje proračuna,kako se stanovništvo ne bi dovelo u neugodnu situaciju.
U budućnosti vide sebe u zajedničkoj koaliciji za lokalne izbore.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com