Preminula novinarka Ana Todorić

svijeca-u-mrakuNakon kratke i teške bolesti, u noći s petka na subotu u Zagrebu je preminula dugogodišnja Hinina novinarka Ana Todorić

Ana Todorić rođena je 13. ožujka 1960. u Zmijavcima kod Imotskog. Novinarstvom se počela baviti 1983. u agenciji Tanjug, s kojom je surađivala do 1986.. Bila je i suradnica Slobodne Dalmacije, u rubrici kulture i tv prilogu, a u Hini je radila od samih početaka Agencije.

Novinarsku karijeru posvetila je kulturi i religiji. Izvještavala je sa svih važnijih događaja na tom području, među ostalim je pratila i sva tri dolaska pape Ivana Pavla II. te dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, a u kulturi posebnu je pažnju posvećivala likovnoj umjetnosti i klasičnoj glazbi.

Još vijesti

Kolege će je pamtiti po izvrsnom poznavanju institucija i kulturnih te religijskih procesa, ali prije svega po poznavanju ljudi. Krasila ju je otvorenost, srdačnost i jednostavnost u kontaktima pa su se Ani otvarala i vrata koja su drugima često ostajala zatvorena.

Život je posvetila drugima, uvijek spremna pomoći čovjeku, bez obzira koliko ga je dobro poznavala i upravo ta briga za čovjeka obilježila je njezin život i profesionalni rad.

U bolesti bila je samozatajna i podnijela ju je u tišini, ne opterećujući druge pa je njezina prerana smrt iznenadila mnoge u Hini, koji će je pamtiti kao dobrog duha Agencije.

Posljednji ispraćaj Ane Todorić održat će se u utorak, 27.1.2015. u 10 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj, a dan kasnije bit će pokopana u rodnim Zmijavcima. Od Ane Todorić Hina će se oprostiti na komemoraciji u ponedjeljak.

IZVOR: tportal.hr
Next Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PRIJEDLOG UREDNIKA

PRATI NAS

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com