Preminula novinarka Ana Todorić

svijeca-u-mrakuNakon kratke i teške bolesti, u noći s petka na subotu u Zagrebu je preminula dugogodišnja Hinina novinarka Ana Todorić

Ana Todorić rođena je 13. ožujka 1960. u Zmijavcima kod Imotskog. Novinarstvom se počela baviti 1983. u agenciji Tanjug, s kojom je surađivala do 1986.. Bila je i suradnica Slobodne Dalmacije, u rubrici kulture i tv prilogu, a u Hini je radila od samih početaka Agencije.

Novinarsku karijeru posvetila je kulturi i religiji. Izvještavala je sa svih važnijih događaja na tom području, među ostalim je pratila i sva tri dolaska pape Ivana Pavla II. te dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, a u kulturi posebnu je pažnju posvećivala likovnoj umjetnosti i klasičnoj glazbi.

Još vijesti

Kolege će je pamtiti po izvrsnom poznavanju institucija i kulturnih te religijskih procesa, ali prije svega po poznavanju ljudi. Krasila ju je otvorenost, srdačnost i jednostavnost u kontaktima pa su se Ani otvarala i vrata koja su drugima često ostajala zatvorena.

Život je posvetila drugima, uvijek spremna pomoći čovjeku, bez obzira koliko ga je dobro poznavala i upravo ta briga za čovjeka obilježila je njezin život i profesionalni rad.

U bolesti bila je samozatajna i podnijela ju je u tišini, ne opterećujući druge pa je njezina prerana smrt iznenadila mnoge u Hini, koji će je pamtiti kao dobrog duha Agencije.

Posljednji ispraćaj Ane Todorić održat će se u utorak, 27.1.2015. u 10 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj, a dan kasnije bit će pokopana u rodnim Zmijavcima. Od Ane Todorić Hina će se oprostiti na komemoraciji u ponedjeljak.

IZVOR: tportal.hr
Next Post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

PRIJEDLOG UREDNIKA

Vrijeme

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com