Pijetao iz Lovreća hrvatski šampion

dušan petričevićNa  državnoj izložbi malih životinja održanoj u Virovitici od 16. do 18. siječnja, ove godine pijetao vlasnika uzgajivača Dušana Petričevića iz Lovreća,  postao je hrvatski šampion. Na izložbi je sudjelovalo 209 izlagača s oko 600 primjeraka peradi iz Hrvatske i Mađarske. Cilj mu je sudjelovati i na izložbama diljem Europe.

Dušanov pijetao, pasmine Australorp,  dobio je najviše bodova. Godinu dana ranije u Bjelovaru na sličnoj izložbi, otac sadašnjeg šampiona također je odnio ovu laskavu titulu. Petričević ima OPG u Lovreću. Uzgaja kuniće te četiri sorte kokošiju. To su Hrvatice (zlatnojarebičasta), Nju hempšir (crveni), Australorp (crni) i Sussex (svijetli). Svaki rad s kokama i kunićima Petričevića vraća ga u djetinjstvo  koje je proveo u rodnom selu. Radi i na novim sortama jer je uvezao jaja za razmnožavanje iz Njemačke. Želi uzgajati samo čistokrvne pasmine.

Dušan Petričević inače je dragovoljac i invalid Domovinskog rata koji je bio u istoj postrojbi s pok. Josipom Jovićem i Mirkom Norcem. Posebno se istaknuo  u humanitarnom radu skupljanjem pomoći za KBC Split.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com