Noćas pogoršanje vremena

snijeg-promet-134Na kontinentu obilan snijeg, u Dalmaciji kiša s grmljavinom, te moguć snijeg uz obalu i u Zagori.

To su u najkraćem obilježja vremena u četvrtak i petak. Takav pravi zimski scenarij zbiva se u režiji ciklone Neven koja je već stigla kod nas, no najjači udar imat će upravo u četvrtak i petak.

– Dalmaciju u četvrtak očekuje umjereno do znatno oblačno vrijeme, s kišom te obilnijim pljuskovima s grmljavinom. Osim kiše, snijeg je ponegdje moguć i uz obalu. Na sjevernom Jadranu puhat će jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima, dok će u Dalmaciji biti jakog juga s olujnim udarima – kaže Rade Popadić iz Crometea.

Zbog bure na sjevernom Jadranu će zahladiti, a u Dalmaciji će biti od 9 do 15 stupnjeva.

Što nas čeka u petak?

– U Dalmaciji promjenjivo oblačno uz kraća sunčana razdoblja, povremeno uz kišu, a u dijelu Zagore moguće je spuštanje snježne granica do nižih predjela – kaže Popadić.

Navodi kako će se umjerena do jaka bura sa sjevernog Jadrana proširiti na dio srednjeg, a drugdje još veći dio dana jugo koje će zamjetno oslabiti u odnosu na prethodne dane.

Temperature na sjevernom Jadranu bez veće promjene, u Dalmaciji malo niže, pogotovo u Zagori.

Zbog nadolazećih vremenskih neprilika DHMZ je izdao najviše, crveno upozorenjae preko Meteolarama pa to upozorenje treba poštivati, posebno u kontinentalnom dijelu zemlje.

 

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com