Izboden muškarac u Vinjanima Donjim

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU Donjim Vinjanima kod Imotskog, mirnom mjestu, mještani još ne mogu doći sebi šokirani događajem koji se zbio u samom središtu njihova zaseoka Radeljići. Naime, iz do sada neutvrđenih okolnosti, njihov sumještanin S.R. (70) napao je i nožem ozlijedio A.B.(54) iz Imotskog zadavši mu dvije ubodne rane. Na svu sreću, nakon hitne intervencije djelatnika Hitne medicine iz Imotskog, odveden je u bolnicu u Split gdje su liječnici ustanovili da se nalazi izvan životne opasnosti.

-U prvoj informaciji policije rečeno je kako je  napadnut 54-ogodišnjak i da je zadobio dvije ubodne rane te da su njihovi službenici locirali i priveli na krim obradu počinitelja toga djela.

Mještani Radeljića i nisu bili baš voljni za razgovor i komentare iako su svi od reda šokirani i vidljivo razočarani što se to dogodilo u njihovom mirnom zaseoku.

“Ma znate, taj naš susjed bavi se stočarstvom, njegove ovce pasu gdje stignu i nikada mu nismo stvarali problema znajući za njegovu ćud pa uvijek smo govorili da je bolje maknut se i ne puno komunicirat s njim.”, veli nam jedna mještanika.

Sam događaj zbio se u ranim jutarnjim satima kada je kao obično 54-godišnji A.B., poznat kao vrlo tih i povučen čovjek, po zaseoku raznosio kruh gdje ga je davao socijalno ugroženim obiteljima.

“Čovjek je čest gost u našem, ali i drugim zaseocima. Ne znam za koga radi, ali se uvijek može u njega kupiti jeftiniji kruh. Uostalom u naš, kao i u druge zaseoke, dolaze i trgovci prodavati ribu i nikada nije bilo nikakvih problema. Ni ja ne znam, pričaju mi susjedi da je do spora došlo nakon što je A.B. upotrijebio zvučni signal kako bi upozorio S.R. da se malo makne u stranu. Što se nakon toga dogodilo, zaista ne znamo. Čuli smo da je čovjek ranjen, izboden nožem i, dakako, ostali smo frapirani. Susjeda S.R. znam, uzgaja ovce, odnese ponekad  i svoje mliječne prerađevine na imotsku tržnicu, no u komunikaciji sa suseljanima i nije baš bio  susretljiv, zbog toga, moram priznat,pomalo su ga svi i izbjegavali. No, da će nešto tako može učiniti mirnom čovjeku, da ga se može nožem napasti, ni u snu nismo mogli predvidjeti. Šteta za toga čovjeka, čujemo da ima i bolesno dijete pa sada i ovo,baš šteta. Drago nam je da je izvan životne opasnosti i nadamo se  da će se  brzo oporaviti. Neka dođe u naš zaseok, dobar je čovjek.”, riječi su jednog mještanina zaseoka Radeljići. Dakako, molio je za anonimnost jer malo je mjesto, tko će se zamjerati, iako je cijeli zaseok toliko ogorčen postupkom njihovog sumještanina da su se čak i okupili u središtu sela i komentirali te svi odlučno osudili ovaj nemio  događaj.

Iz policije kažu da se nad  S.R. vrši krim obrada te će nakon detaljne istrage o uzrocima ovoga događaja javnost biti pravovremeno obaviještena.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com