Ante Babić na molitvenom doručku u Americi

SAMSUNG CAMERA PICTURESMolitveni doručak u Americi je jedan od većih događaja na kojemu obavezno sudjeluje i američki predsjednik Barack Obama. Prije i za vrijeme ovoga događaja održavaju se razni lobistički sastanci različitih profila: akademskih, poslovnih, političkih, kulturnih.

Za vrijeme boravka Ante Babića prvi sastanak je održan s Doughom Coe koji je jedan od prvih organizatora ovoga događaja, jedno od najznačajnijih imena u američkoj politici  i čovjek koji ima veliki utjecaj. „Iz razgovora s njima začuđuje njegovo znanje o našoj zemlji s obzirom da smo naviknuti na to da su Amerikanci usredotočeni samo uglavnom na Ameriku.“,

Nakon toga, uslijedio je sastanak s Robert B. Aderholtom, kongresnikom  iz Alabame koji će dogodine biti organizator ove svečanosti, kao i sa dvojicom senatora iz Philadelphije Arkanzasa Robertom Wicklijem i Johonom Caesy, koji  su  hrvatsku delegaciju  srdačno pozdravili.

„Iskoristili prigodu govoriti o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini odnosno o jednakopravnoj i ustavnopravnoj jednakosti sva tri naroda u Bosni i Hercegovini.“, dodao je Babić.

Posjeta američkom kongresu bila je na poziv Jessey Hahn, kongresmenice iz Kalifornije, koja iznimno dobro poznaje hrvatsku zajednicu u Kaliforniji. Naglasila je kako u njenom rodnom mjestu, San Pedru, ima više od 35.000 Hrvata. Značajna je i zbog toga jer je lobirala za Hrvatsku, kao i za donošenje deklaracije u Američkom kongresu za položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

„Susret s Jessupo Taylor za mene je bio najznačajniji. Pozvao me osobno u U.S. Department of state. Taylor je zadužen za Hrvatsku (Croatia desk), odnosno  čovjek koji radi bilješke Baracku Obami.“, istaknuo je Babić.

Nakon ovih, uslijedilo je još nekoliko značajnih susreta s hrvatskim lobistom u kongresu g. Joseph P. Foley, potpredsjednikom Nacionalne federacije hrvatskih Amerikanaca Zvonkom Labašem te Stevenom Pavletićem, znanstvenikom na prestižnom svjetskom institutu za tumore (NCI) koji jako pomaže mladim hrvatskim znanstvenicima iz područja medicine.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com