Preživio horor u Radeljićima

blago alerićDeset dana nakon što ga je sedamdesetogodišnji Sveto R. dva puta ubo nožem u predjelu stomaka u mjestu Vinjani Donji, 54-godišnji Blago Alerić je u pratnji supruge Ane i sina Tihomira napustio KBC Split. Ovaj umirovljeni pripadnik 115. brigade prošao je cijeli rat, a mogao je poginuti u zaseoku Radeljići sedam kilometara od svoje kuće dok je u svom golfu starijima i nemoćnima prevozio kruh.

– Prije godinu dana mi je taj Sveto uistinu rekao da ne sviram ispred njegove kuće jer mu to jako smeta. Nakon toga sam mu prestao dovoziti kruh i prestali smo komunicirati. Tko je mislio da će mu smetati što sam sto metara dalje od njegove kuće to jutro zasvirao starijoj gospođi da je upozorim da stižem s kruhom?, počinje svoju priču napadnuti Alerić dok nam pokazuje dvije ubodne rane nožem u predjelu desnog rebra i iznad desne prepone te dvije porezotine po stomaku.

– Vozio je cestom neku kariolu i onda je krenuo prema mom golfu kad je čuo da sam zasvirao njegovoj susjedi. S nekom štapinom krenuo je udarati po vozilu i da nisam otključao vrata, nesreća se ne bi dogodila, a on bi auto vjerojatno razbio. Ja njega nisam provocirao kako on svima govori.

A da me je ubija?

A recite mi, zar bih ja izlazio iz auta tako nespreman da sam mislio da je čovjek u stanju potegnuti nož?

Znao sam da ga se u selu svi boje, da je prijeke naravi, ali da će potegnuti nož, ne! Cijeli taj njegov napad je trajao dvadesetak sekundi i onda sam osjetio ubod i krv. Rekao sam napadaču: “Vidiš li što si mi napravio, zvat ću policiju i Hitnu”, a on je meni odgovorio da će mi to napraviti opet, odzvanjaju Blagi napadačeve riječi.

– Sjeo sam nakon toga u golf i sedam kilometara tako ranjen vozio do Hitne pomoći u Imotskom. I evo ja izlazim trinaest dana nakon napada, a napadač je izišao na slobodu u nedjelju navečer, dva dana nakon što je mene ubo. Neću ja reći da to nije po zakonu, ali mi je jako čudno da ga se pušta na slobodu uz obrazloženje da je preživio dva moždana udara i da se teško kreće, a to zdravstveno stanje mu ne smeta da cijelo ovo ljeto po polju radi s traktorom na 40 stupnjeva i u jednom danu balačicom složi 500 bala sijena. A ne smeta mu ni da dođe do mene i ubode mene na pravdi Boga, čudi se Alerić.

Blago je zahvalan svima koji su se za njega molili i koji su mu spasili život.

– Hvala dr. Kulenoviću i sestrama na Traumatologiji KBC-a Split i hvala svima koji su molili za mene na katehezi u imotskoj crkvi Gospe od Anđela. Imam troje djece i suprugu i nitko od njih ne radi. Šta bi bilo s njima da me je ubio taj čudak? – pita se Blago.

 

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com