Imoćanin Filip Ujević najbolji IT menadžer u Hrvatskoj za 2014. godinu

filip ujević

Umjesto da kupi gotov CRM, razvio vlastiti

Croatia osiguranje (CO), nakon ulaska Adrisa u vlasništvo, ima velike planove za ekspanziju u ovoj godini, a djelić priprema koji je odrađen kako bi se to ostvarilo napravljen je tako da je struka kompanijinog IT direktora Filipa Ujevića proglasila najboljim IT menadžerom u privatnom sektoru u Hrvatskoj za 2014. godinu.

Nagradu, čiji je žiri predvodio veteran hrvatske informatike Boris Sakač, formalno dodjeljuje agencija IDC Adriatics. Ujević ju je dobio za razvoj i implementaciju CRM-a. No, iako je CRM jedna od najtraženijih aplikacija u ovoj godini, Ujević ju je odlučio uvesti na neuobičajen način. Umjesto da na tržištu kupi jedno od mnoštva gotovih rješenja, odlučio je razviti vlastiti CRM. Croatia, naime, ima vlastiti razvojni tim od 35 stručnjaka i vlastiti temeljni IT sustav COINS. Ujević kaže da je posebno zadovoljan brzinom realizacije projekta.

2 puta brže Croatia osiguranje uvelo novi CRM od prosjeka

“Ako znamo da tipični projekti implementacije gotovih, već razvijenih CRM rješenja u organizaciju našeg kalibra u prosjeku traju godinu i više dana, onda rok od nepunih pet mjeseci u kojem je Croatia osiguranje od nule razvila, a potom i implementirala ciljane CRM funkcionalnosti zvuči gotovo nerealno”, kaže Ujević. Novi sustav omogućuje svim zaposlenicima osiguravatelja rad na daljinu. Preko prijenosnika, tableta i mobitela mogu pristupati internom webu na kojem izravno komuniciraju sa središnjim IT sustavom. Imaju pristup analitici klijenata i proizvoda, ali i prodavača i voditelja. Objašnjava da je CA, kao jedan od transformacijskih ciljeva, postavio snažnu orijentaciju prema kupcima iz segmenta građanstva. Zbog toga je tvrtka interno ubrzano restrukturirala prodajnu mrežu i digitalizirala poslovanje.

“Projekt razvoja COINS CRM sustava direktno podupire ostvarenje tog cilja, na inovativan način radi približavanja klijentu kroz stavljanje fokusa na njegove potrebe”, kaže Ujević. Navodi da mu nagrada za IT menadžera godine mnogo znači. “Riječ je o priznanju kolega iz struke, koji kao i ja dobro znaju zahtjeve koji se stavljaju pred IT menadžere i dva imperativa bez kojih nema uspjeha: izvrsno poznavanje tehnologije i poslovanja”, zaključuje Ujević.

Pet finalista

Najbolja petorka

U uži izbor za IT menadžera godine u privatnom sektoru u Hrvatskoj prema agenciji IDC Adriatics ušlo je ukupno pet kandidata. Osim Filipa Ujevića tu su bili Josip Bašić, direktor Adria MM produkcije, direktorica sektora za informatiku Allianza Zagreb Tajana Horvat, IT direktor Kraša Nikola Švenda i IT Manager Phoenix farmacije Marko Ponudić.

 

IZVOR: Poslovni dnevnik

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com