Učenici OŠ „Stjepan Radić“ županijski prvaci iz matematike, hrvatskog jezika i povijesti

oš stjepan radić Iz razgovora s Monikom Pavlović Grabovac, ravnateljicom najveće škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji, saznali smo da su učenici Osnovne škole „Stjepan Radić“ ove  školske godine sudjelovali na školskim natjecanjima iz sljedećih predmeta: Engleski jezik, Vjeronauk, Francuski jezik, Geografija, Fizika, Matematika, Hrvatski jezik, Povijest, Kemija, Tehnička kultura i Biologija.

Gradsko-općinska smotra LiDraNo na razini osnovnih škola iz Imotske krajine održana je u Runovićima. Na spomenutoj smotri učenici OŠ „Stjepan Radić“ sudjelovali su  u više kategorija, a za Županijsku smotru LiDraNo s ovog su se natjecanja kvalificirali učenik Ante Borna Kujundžić iz 5.g razreda  u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa (mentorica Sanja Bago), te Ivana Kukavica iz 7.c i Anja Galić iz 8.c razreda u kategoriji literarnog izraza (mentorica Eleonora Jonjić Olujić). Učenik Ante Borna Kujundžić sa svojom  mentoricom Sanjom Bago pozvan je i na Državnu smotru LiDraNo.

„Naša je škola bila domaćin Međuškolske vjeronaučne olimpijade na kojoj je peteročlana ekipa (Magdalena Marta Bago, 5.f; Dominik Ivan Vidović, 6.c; Barbara Zdilar, 8.f; Laura Rebić, 5.f i Luka Smoljko, 6.c) sa svojom mentoricom s.Filipom Smoljo osvojila prvo mjesto od ukupno osam natjecateljskih ekipa iz susjednih škola i time se kvalificirali za višu razinu natjecanja, tj. Nadbiskupijsku vjeronaučnu olimpijadu u Splitu na kojoj su osvojili izvrsno treće mjesto od ukupno 20 ekipa.“, s ponosom ističe ravnateljica Pavlović Grabovac i dodaje:

„Nakon  provedenih školskih natjecanja iz većine predmeta smo imali predstavnike za županijska natjecanja. Na Županijsko natjecanje iz engleskog jezika sa svojom mentoricom Ivanom Ćosić upućene su učenice Anja Galić i Petra Šantar iz 8.c razreda. Na Županijskom natjecanju iz geografije predstavljala nas je učenica Laura Rebić iz 5.f razreda sa svojim mentorom Jurom Bežovanom.

Na Županijsko natjecanje iz matematike plasiralo se čak 7 učenika naše Škole: Marko Petrović, 4.c (mentorica Milanka Karin); Zvonimir Kilić, 5.c; Ante Borna Kujundžić, 5.g; Ante Kolovrat, 5.e; Laura Rebić, 5.f i Lea Maršić, 5.c (mentor Drago Govorko), te Marino Vican, 7.c (mentorica Katica Govorko). Nakon provedenog Županijskog natjecanja iz matematike, svi su naši učenici ostvarili zapažene rezultate, a posebice učenica Laura Rebić koja je županijska prvakinja u kategoriji petih razreda, te očekujemo poziv na Državno natjecanje za nju i njezinog mentora Dragu Govorka.

Na Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika upućeni su Luka Zdilar, učenik 7.d razreda s mentoricom Sanjom Bago, te Gabriela Zdilar, učenica  8.d razreda s mentoricom Ružicom Grančić. Učenica Gabriela Zdilar županijska je prvakinja u kategoriji osmih razreda te se sa svojom mentoricom Ružicom Grančić kvalificirala za sudjelovanje na Državnom natjecanju.

Na Županijskom natjecanju iz povijesti predstavljali su nas Ida Zdilar, 7.a;  Luka Zdilar, 7.d i Gabriela Zdilar, 8.d (mentor Tonći Kelava Vrdoljak) te učenica Anja Galić, 8.c (mentor Ante Čizmić). Svi su učenici na spomenutom natjecanju ostvarili zapažene rezultate, a učenica Ida Zdilar županijska je prvakinja u kategoriji sedmih razreda te su ona i njezin mentor Tonći Kelava Vrdoljak  pozvani na Državno natjecanje.

Na Županijskom natjecanju iz kemije sudjelovao je učenik Luka Zdilar iz 7.d razreda sa svojom mentoricom Nikolinom Divić, a na Natjecanju mladih tehničara zastupali su nas Mate Grbavac, 5.b i Leonarda Vučak, 6.d sa svojom mentoricom Dijanom Elez te ostvarili zapažena mjesta.

Učenice Ida Zdilar, 7.a i Ivana Kukavica, 7.c u kategoriji dramskog izraza sa svojom mentoricom Slavicom Galić  sudjeluju  na Državnom natjecanju „Engleski u akciji“ koje se u organizaciji Udruge za promicanje multimedijske nastave održava u Zagrebu 21.ožujka 2015. god.

Ponosni smo na sve učenike i mentore  koji su sudjelovali na natjecanjima, a posebno na one koji su ostvarili prva mjesta na županijskim natjecanjima, kao i učenike koji su pokazali višestruku talentiranost i angažiranost sudjelujući na školskim i županijskim natjecanjima iz nekoliko različitih područja. Svim našim učenicima, kao i njihovim mentorima želimo puno uspjeha na predstojećim državnim natjecanjima.“

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com