Ekološki tehničar – zanimanje budućnosti za Imoćane

ekološki tehničarTehnička škola u Imotskom dobiva novo usmjerenje.

Od iduće školske godine, Tehničkoj školi u Imotskom, odobreno je ustrojavanje novog usmjerenja srednjoškolskog obrazovanja – ekološkog tehničara. Radi se o svojevrsnom zanimanju budućnosti, u kojemu će ekološki tehničari, svojom izobrazbom, znanjem i sposobnostima, biti uključeni u različite oblike zaštite prirode i okoliša, na čemu posebno inzistiraju, između ostalog, i određeni ekološki normativi same Europske unije.

ekološki tehničar 2

Čitav projekt nastao je velikim zalaganjem ravnatelja Tehničke škole Jure Vujevića i resornih odjela Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Potporu realizaciji čitavog projekta pružio je i nastavnički kadar Tehničke škole, koji u njemu prepoznaju dugoročnu korist za sve zainteresirane učenike s područja cijele Imotske krajine.

Stoga, od iduće školske godine, bit će oformljeno novo školsko usmjerenje, koje će biti na mogućnosti izbora velikom broju učenika, a koji započinju svoje srednjoškolsko obrazovanje. Vjerujemo da će upravo u ekološkom tehničaru mnogi prepoznati svoje buduće zvanje i zanimanje.

ekološki tehničar 3

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com