Romano Obilinović – legenda NK Imotskog napokon spreman 100 %

romano obilinovićNEMA KRUHA BEZ MOTIKE Romana Obilinovića zvanog Žorž zaposlili su da se brine o travnjaku Parka mladeži. Baca fore i dok radi. Bio je omiljen među igračima.

Najviše titula u HNL-u osvojio je Dinamo, najviše golova zabio je Vugrinec, najveća pobjeda je Hajdukovih 10-0 protiv Radnika… A najveći zabavljač HNL-a je odnedavno umirovljeni Romano Obilinović zvani Žorž (35).

– Život mu je tijekom karijere bio ‘haj lajf’, a tako je i sad, kad više ne igra. ‘Žoržijada’ se nastavlja, samo u nešto izmijenjenom obliku – rekao je Predrag Šimić o bivšem suigraču koji danas radi na održavanju stadionu u Parku mladeži.

Mogao je zaraditi milijune, no Obilinoviću su društvo i zabava bili na prvome mjestu. Zato danas sadi cvijeće i kolicima razvozi pijesak po terenu. No njegove šale i dalje se prepričavaju.

– Ne žalim ni za čime. Bio sam najbolji strijelac Slovenije i 2. HNL, prošao puno toga i svugdje mi je bilo dobro. A dobro mi je i danas – kaže Obilinović i dodaje:

– Žalim možda samo zato što nikad nisam zaigrao za Hajduk. Tomo Erceg i Mate Baturina bili su ispred…

Suigrači se rado sjećaju njegovih šala, a najpoznatije su na internetu objavljeni telefonski razgovori s brojnim menadžerima, koji broje stotine tisuća “ulaza”. Menadžera pita koliko je spreman za sljedeću probu, a on uporno odgovara: ‘A, dragi, jedno 80 posto’. Reakcija je uvijek ista: ‘O, je…, opet se nisi spremio!’.

– Ljetos sam ga htio nagovoriti da igra za moje Hrvace. Plaćao sam mu da se pripremi, svaki dan mi je morao slati fotografije s treninga s vrha Marjana. Planirali smo da se spremi barem 80 posto, ali nije uspio ni osam – nasmijao se prijatelj i bivši suigračMirko Hrgović.

– Prošao tip probu u Belupu i rekli mu: ‘Donesi dvije slike i domovnicu’. Drugi dan dolazi, donio domovnicu i dvije slike: na jednoj zagrljen s materom, na drugoj na drvetu bere azrelinke – jedna je od njegovih legendarnih priča s interneta, a prijatelji ih imaju još “milijun”…

– Jednom zgodom išli smo na pir u Hercegovinu mojim automobilom i na pola puta ga pitam ima li putovnicu ili osobnu. Kaže Romano: ‘Ne treba to meni, dugo sam ti ja igrao u Imotskom.’ Već sam mislio da ću ga morati ostaviti na granici, ali Romano se mirno imenom i prezimenom predstavio cariniku i ovaj ga je pustio – prisjetio se Ivica Križanac i dodao:

– Kao poseban gost držao je govor na tom piru, pozdravio sve, mladence, roditelje i uzvanike, zaželio svima puno sreće, zdravlja i djece pa na kraju dodao: ‘I da ne duljim, imam samo još jedno pitanje: Je li kuma slučajno slobodna?’. Svi su pali po podu…

Naravno, bio je omiljen među suigračima.

– Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Na momčad djeluje kao apaurin, s njim put od Splita do Osijeka prođe u trenu – kaže Križanac, uz Zorana Vulića i braću Žužul najzaslužniji za Žoržov povratak na Park mladeži.

Slaven Žužul dao mu je posao na održavanju terena, a Križanac i Vulić redovito ga vode na gostovanja jer je i dalje nenadmašan u stvaranju dobre atmosfere.

– Romano je prije svega dobar čovjek koji te uvijek razveseli i opusti, pogotovo na putovanjima i pripremama. Skrene ti pozornost s problema. Mi igrači to najbolje znamo cijeniti. Jedan mi je od najdražih suigrača – kaže Hrgović.

Danas Romano Obilinović radi na održavanju terena. Starta ujutro u sedam i do 15 sati obavlja sve što treba.

– Nije mi teško, hvala braći Žužul što su mi dali priliku da zaradim za život. Dobro je, drago mi je da sam i dalje blizu klubu i momcima – zadovoljan je Obilinović, kojeg posebno pamti njegov najdraži cimer Ante Rebić:

– Ante je igračina, šteta što ga muče ozljede. Namjestio sam mu prvi gol u karijeri, zabio ga je Dinamu u Maksimiru.

Oklada s Križancem

Svi su mislili da je Žorž ćelav, no on se svaki tjedan šišao na ‘nulu’. Šest mjeseci je puštao kosu jer su mu Hrgović i Križanac za to isplaćivali plaću svaki mjesec.

Cilj je postati trener

Zasad mi je dobro i ovako, ali volio bih jednog dana biti trener mlađih uzrasta, samo treba završiti školu, planira Romano Obilinović.

Vodeno krštenje

Uoči utakmice s Rijekom trebalo je izbušiti teren zbog kiše, četiri puta sam se presvlačio, kaže Romano, koji svaki dan radi od sedam do 15 sati.

 

IZVOR: 24 sata

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com