Kolinda Grabar Kitarović posjetila Aržano

KOLINDA STUDENCI 1Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, na putu iz Splita za Mostar, u četvrtak poslijepodne posjetila je Aržano, rodno mjesto prvog mučenika Domovinskog rata Josipa Jovića. Položila je pri tome cvijeće na njegov  grob te se poklonila. U pratnji predsjednice bili su njeni suradnici te župan Zlatko Ževrnja i načelnik općine Cista Provo, Bože Ćubić.

KOLINDA STUDENCI 3Predsjednicu je u središtu Aržana dočekalo nekoliko stotina mještana. Nakon što se rukovala i fotografirala s mnogima, Kolinda Grabar Kitarović posjetila je rodnu kuću Josipa Jovića u istoimenom zaseoku. Tom prigodom Josipovoj majci Mari uručila je posthumno  visoko odlikovanje Red Nikole Šubića Zrinjskog za junački čin u Domovinskom ratu njenoga sina Josipa. Zahvalivši se predsjednici, Mara Jović istaknula je kako je njezin sin dao život za  Hrvatsku uvjeren da će naraštajima iza njega biti bolje u njenoj slobodi. Nakon kraćeg razgovora u obiteljskoj kući Josipa Jovića, gdje su domaćini počastili svoje goste, Kolinda Grabar Kitarović uputila se prema Studencima u općini Lovreć.

KOLINDA STUDENCI 2

U Studencima je predsjednicu dočekalo nekoliko stotina mještana, ali i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Imotske krajine. Učenici osnovne škole pozdravili su predsjednicu svojom himnom, primila je darove te se fotografirala sa mnogim učenicima i mještanima. Također, neumorno je dijelila autograme, čak ignorirajući i upozorenja djelatnika iz tima sigurnosti da je vrijeme za odlazak u Mostar. Ispraćena je ovacijama, a na putu prema Prološcu uz prometnicu su je dočekivali mještani sa hrvatskim zastavama i darovima.

KOLINDA U STUDENCIMA 4

KOLINDA U STUDENCIMA 5

KOLINDA U STUDENCIMA 6

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com