Održana komemoracija Josipu Joviću u Aržanu

JOSIP JOVIĆ OBITELJ NA GROBUPovodom 24. obljetnice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića danas je, u njegovom rodnom Aržanu, održana prigodna komemoracija.

JOSIP JOVIĆ OBITELJ POLAŽE VIJENACNa grob junaka Jovića vijence su položili članovi njegove obitelji, majka Mara, brat Tomislav s obitelji i njegove sestre, potom izaslanik ministra MUP-a Ranka Ostojića, njegov zamjenik Evelin Tonković.

JOSIP JOVIĆ VIJENCI IZASLANIKA MINISTRA oSTOJIĆAUz počasnu stražu pripadnika policije, koji su bili postrojeni oko groba, komemoraciji je  nazočio i veliki broj mještana Aržana i susjednih mjesta Imotske krajine. Također, vijence su položili i osobni izaslanik Tomislava Karamarka dr. Željko Reiner u ime HDZ-a, potom predstavnici županije, Udruge Josip Jović, predstavnici svih općina i Grada Imotskog te predstavnici svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Imotske krajine. Odrješenje na grobu podario je vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac koji je potom, u župnoj crkvi Svih svetih u Aržanu, predvodio i svečanu svetu misu.

JOSIP JOVIĆ ŽELJO RAIJNER POLAŽE VIJENAC

U auli Osnovne škole u Aržanu, koju je pohađao i sam Josip Jović, održana je prigodna akademija u kojoj su sudjelovali učenici te škole. Recitacijama i pjesmom predočili su kako junaštvo svoga sumještanina, tako i junaštvo svih onih koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

Još  u četvrtak Aržano  je  posjetila  i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je, tom prigodom, položila svježe cvijeće na grob Josipa Jovića te ga posthumno odlikovala visokim odlikovanjem Redom Nikole Šubića Zrinskog za izniman čin junaštva u Domovinskom ratu. Priznanje je primila Josipova majka Mara Jović.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com