U Zmijavcima prezentiran rad hitnih službi

ŽIVI INTERES UČENIKA OŠ ZMIJAVCI ZA HITNE SLUŽBEKako i na koji način najmlađima, učenicima, ali i njihovim mentorima, u praksi predočiti rad žurnih službi i njihovih djelatnika koji su 24 sata pripravni za bilo kakvo iznenađenje, požar, prometnu nesreću i slično, moglo se u petak vidjeti ispred Osnovne škole u Zmijavcima. Tamo je, naime, održana prezentacija rada djelatnika Hitne medicine, Javne vatrogasne postrojbe te policije, a nazočni su bili i članovi  Crvenog križa.

“Prezentaciju smo posebno prilagodili uzrastu djece s ciljem upoznavanja s ulogom žurnih službi na području Imotske krajine. Naši djelatnici Hitne medicine prezentirali su na licu mjesta umjetno disanje i mobilizaciju unesrećenih. Vatrogasci su predstavili vježbu gašenja pjenom i vodom, dok su naši policajci predočili djeci svoj djelokrug rada.”, izjavio nam je organizator ove zanimljive edukativne vježbe, dr. Mate Kasalo, ujedno i predstavnik Zavoda za hitnu medicinu naše županije.

ZMIJAVCI HITNER SLUŽBE ISPRED ŠKOLE

“Ovo je prava praktična nastava i mogu izraziti svoju zahvalnost organizatorima jer sam na licu mjesta vidio silnu zainteresiranost mojih učenika za rad hitnih službi. Ova prezentacija po meni bi trebala obići sve naše škole.”, izjavio je ravnatelj OŠ Zmijavci, Ante Kujundžić.

Najviše interesa učenici su pokazali za rad policije, upoznali se s njihovom opremom pa ih je bilo jednostavno teško odvojiti od „marice“ policije.

Ovu prezentaciju spontano je pratio i veliki broj znatiželjnika .

Na prezentaciji su sudjelovali djelatnici Hitne medicine, vatrogasci JVP Imotski, djelatnici policije PP Imotski i Crvenog križa Imotski.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com