Imotska Cvjetnica

imotska cvjetnica blagoslov maslinažŽupljani župe sv. Franje iz Imotskog, po dugogodišnjoj tradiciji, svečano su obilježili Cvjetnicu. Njima su se pridružili i brojni vjernici ostalih imotskih župa pa je u procesiji, od spomen križa na Topani do župne crkve, bilo nešto više od tisuću vjernika. Obred je počeo blagoslovom maslinovih grana. Potom se procesija uputila ulicama Imotskog. Posebno mjesto u procesiji imali su  12 apostola i Isus Krist, sudionici su prikaza Živih slika Muke Isusove koji se na Cvjetnicu, već 16. put, održava u Imotskom.

imotska cvjetnica Isus u Hrvatskom Jeruzalemu Jašući na magaretu uz pratnju svojih učenika  Isus (Tomislav Martić) molio se i odzdravljao  pozdravima vjernika ulicama hrvatskog Jeruzalema. Ulaz u župnu crkvu sv. Franje bio je  zaista jedinstven. Djeca koja su nosila palmine grane postavili su ih po zemlji, kao i svoje haljine, kako bi Isus hodao po njima.

Svečanu svetu misu predvodio je fra Zoran Kutleša, a Muku Isusovu pjevao Anđelko Nikolić. Cijeli vjernički puk pozvan je da po tradiciji u nedjelju večer bude sudionikom Živih slika Muke Isusove.

imotska cvjetnica procesija

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com