1. TRAVNJA : Općine s područja Imotske krajine dobit će nove registarske oznake

registarske oznakeMinistarstvo je  najavilo je da će od 1. srpnja ove godine u uporabi biti nove registarske pločice. Oznake na nove pločice dobit će i mnoge lokalne jedinice vlasti u Republici Hrvatskoj koje ih do sada nisu imale. Tako bi se uz dosadašnje 34 uvele nove, a među njima, kako doznajemo, i oznake za neke od općina s područja Imotske krajine. Zahtjev za nove oznake na pločicama s našeg područja su uputile općine Zmijavci, Runovići, Zagvozd, Lokvičići, Podbablje i Lovreć, što nam je potvrdila i pomoćnica zamjenika ministra, Valentina Plećko:

„Možemo potvrditi da smo zaprimili zahtjeve nekih općina s vašeg područja vezano uz registarske pločice na automobilima. Proložac bi imao oznaku PŽ, Runovići RU, Zmijavci ZM, Podbablje PB. Zaprimili smo, također, zahtjeve Lovreća i Lokvičića, no i jedna i druga općina su zatražili iste oznake LO. Također smo odbili i Općinu Zagvozd koja je zatražila oznaku ZG koja je zauzeta. Odluke o oznakama za ove tri općine ćemo donijeti naknadno, a najkasnije do 15. travnja.“

nove registarske oznake

Tako će Imotska krajina,  osim  IM registarskih oznaka, dobiti još sedam oznaka za sedam općina. Cista Provo nije uputila zahtjev za nove oznake tako da će mještani ove Općine i dalje koristiti oznake IM.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com