Svjetski dan zdravlja

svjetski dan zdravlja1Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prva Svjetska zdravstvena skupština, koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija, održana je 1948. godine. Odlukom skupštine, 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan obilježava se kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje, čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na današnji dan, nego bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine.

Ispostava “Nastavnog zavoda za javno zdravstvo” SDŽ u Imotskom obilježit će Svjetski dan zdravlja održavanjem “Dana otvorenih vrata” u prostorijama ispostave danas, u vremenskom intervalu od 9:30 do 11:30 sati. Svim zainteresiranim građanima besplatno će se mjeriti krvni tlak i puls, razina šećera u krvi, tjelesna težina i visina te indeks tjelesne mase. Dijelit će se promidžbeni materijali i zdravstveni savjeti.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com