Robert Pauletić: Svaka čast Splićankama, al’ najlipše su Vlajine

JOSIPA KUSIĆ

Svanilo mi je:  najlipše cure na svitu su naše vlajine i cure s krša. Ne moš bit superlipotica ako ne govoriš: ‘Nu!’

Nikidan san vidija najlipšu curu u životu. Crna kosa, prekrasno bilo lice i nevjerojatne svitloplave oči, koje su doslovce žarile u noći. Mogla je imat između osamnaest i dvadeset jednu. To je bilo u selu Kostanje, u omiškome zaleđu, prošli vikend, na fešti soparnika. Sad, ko zna je li mala bila baš iz Kostanja, možda je iz Tugara, Zvečanja, Čišle ili Naklica?

U trenutku kad san u gužvi na vrhu skala uočija zaslipljujuće lipu vlajinicu nosija san Tiranosauricu na ramenima, jer mi je ćer tila vidit šta se događa na improviziranoj pozornici di su defilirale žene sa soparnicima na sinijama, obučene u slikovite narodne nošnje.

alt-josipa_kusic-2

Oči ka safiri

Kad se pojavila lipotica s očima ka safiri, mora san spustit ćer doli. Vuče, vuče, zašto imaš tako velike oči? Da te bolje pogledan, dušo. Dok je Tiranosaurica protestirala s tleja i vukla me za rukav, badnija san ženu: “Vidi,Papučice, pogledaj kako je prekrasna ova cura!”. U to se lipotica okrenila prvoj do sebe i rekla: “Nu naše Kate, issa ti, u kojin postolan ona iđe vanka, hi-hi-hi!”

Ova mala bi bez ikakvog problema i ozbiljnije konkurencije smista postala Miss Hrvatske, a ako je Anica Martinović bila druga za Miss svita, ova mirita tri krune a ne jednu. Svaka čast novoj misici, Imoćanki Josipi Kusić, koja meni frapantno sliči na onu glumicu iz “Ratkajevih” šta je štonavala u “Zvizde pivaju”, ali s ovon anonimnon curicon Josipa se nikako ne bi mogla mirit! Ako ne bi tila u misice, može bit supermodel.

Bolja je od Naomi i Korine Longin skupa. Da san John Casablancas, odma bi je uzeja za ruku i pravac New York. Šteta ovakve divote, da ovde muze krave i misi soparnike. Neka cili svit vidi šta rađa naš kamen! Svanilo mi je: ne postoje na baloti zemaljskoj lipši primjerci ženskoga spola od naših vlajina i cura s krša. Ne moš bit superlipotica ako ne govoriš “Nu!”.

Evo, aktualna misica nan je iz Imotskog, a prije nje bilo ih je bar pet-šest iz Vlaške ili iz Hercegovine. Najuspješnija je bila Anica, koju osobno poznajen, ali su od svih najlipše ostale, puno će ih se složit s menon, Branka Bebić iFani Čapalija. “It’s OK” Čapalija se, doduše, vodi da je iz Splita, ali prezime joj je original by Dalmatinska zagora.

Oteja mu je otac

Ma koliko možda Sveti Duje neće ni da čuje, Splićanke se po lipoti ne mogu mirit s Vlajinama. U Vlaškoj kroz vikove cvita neka posebna ženska lipota, opijajuća, hipnotizirajuća. Lipota koja muške nokautira i momentalno ih složi po tleju, lipota koja inspirira umjetnike.

Kad vidin ovu malu ubojitih svitloplavih očiju, jasno mi je zašto je propa bidni Salko Crnošija, i kako je to zapravo izgledala njegova odabranica, prekrasna Marta koju mu je preoteja otac Rašica… A ja, kad se drugi put vratin u Kostanje, sa sobon nosin fotoaparat. Možda mi još nije kasno za karijeru modnog agenta?

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com