Splitsko-imotski swing jazz sastav Repassage oduševio na HR demo klubu

rapasageSplitsko-imotski swing jazz sastav Repassage glatko je uplovio u završnicu HR demo kluba. Bend koji svira neuobičajeni žanr za hrvatske prilike unio je u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture odličnu energiju, te je pridobio većinu stručnog žirija radijskih i televizijskih urednika HRT-a, kao i okupljenu publiku.

Repassage, inače, čine simpatična pjevačica i kontrabasistica Jelena Galić (1989.), udaraljkašica Martina Matković (1989.), saksofonist Duje Divić (1988.) te gitaristi Kajo Milišić (1982.) i Marko Pažanin (1984.). Autorstvo glazbe potpisuje trio Galić/Milišić/Pažanin dok je za stihove zadužena isključivo Jelena Galić.

Srećom progovorili na materinjem

Nakon što su ispekli zanat na hotelskim terasama, Repassage je – na sreću – odlučio autorski progovoriti i na materinjem jeziku. Vedri, simpatični, plijene šarmom; to je najkraći je opis pobjednika finala mjeseca ožujka.

Inače, u izravnom radijskom i internetskom prijenosu bendovi su imali samo 12 minuta za autorsko predstavljanje pjesama što je, uz 5-minutne izmjene na sceni, predstavljalo veliki izazov koji je rutinirano odradila cijela ekipa Hrvatske radiotelevizije.

Gost komentator bio je Bernard Cvek koji će pratiti i finale HR demo kluba 13. svibnja u Tvornici kulture. U velikoj završnici Repassage čekaju konkureti, BJUZ, Mnogi drugi i The Answer iz Zagreba.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com