Devastacija ili ušminkavanje dnevnog boravka Imoćana?

modro jezeroNa Modrom i Crvenom jezeru, zaštićenim spomenicima prirode, izvode se radovi. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uložilo je milijun i pol kuna kako bi se prostor oko jezera bolje pripremio za sve više turista koji dolaze vidjeti imotske dragulje.

U isto je vrijeme, grad Imotski je serpentine koje se spuštaju u Modro jezero nasuo šljunkom. Mještani prozivaju gradske vlasti i tvrde da je riječ o uništavanju prirodnog dobra.

Budući da je to dnevni boravak Imoćana u kojem Imoćani svaki dan hodaju u običajnoj kratkoj obući, a ljeti bosi u patikama, šlapama. Japankama, znači taj dio staze je trebalo urediti i grad je to čisto u sklopu svog redovitog održavanja, brane se u gradu.

U videoprilogu pogledajte kako su stoljetne serpentine izgledale prije uređenja, a kako danas. Njihov tradicionalni izgled je zbog održavanja zatrpan te je to podijelilo Imoćane. Jedni smatraju da je 32.000 kuna uvećano za 25% PDV-a , koliko je stajao taj zahvat, dobro uloženo, a drugi da je projekt neekološki i potpuno promašen!

modro jezero serpentine

IZVOR: HRT

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com