Mijo Lešina, vlasnik pršutoreznice Mijukić Prom, sudjelovao je na Danima hrvatskog pršuta u Splitu. Na prvom ovakvom okupljanju u Dalmaciji bilo je 25 proizvođača Dalmatinskog, Drniškog te Krčkog pršuta.
Krčki pršut ovih dana je dobio veliko priznanje kao prvi hrvatski proizvod s oznakom zaštite geografskog porijekla na europskoj razini.
Šampion u kategoriji Dalmatinskog i Drniškog pršuta je Imoćanin Mijo Lešina, odnosno tvrtka Mijukić Prom koja godišnje, u svojim pogonima u Runoviću, proizvede oko tisuću tona pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda.
Tradicionalni način proizvodnje jednog od najomiljenijih proizvoda budućnost je najpoznatije hrvatske delicije – „kralja mesne industrije“.
„Ovo je veliko priznanje za naš rad. Dokaz da smo na dobrom putu. Priznanje da se u Imotskom proizvodi najbolji pršut u Hrvatskoj poticaj nam je za još bolju budućnost!“, ističe Mijo Lešina, vlasnik Mijukić prom
Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije.