Srebro i 2 bronce na Juniorskom prvenstvu Hrvatske za Taekwondo klub Imotski

Tkd Imotski Junorsko prvenstvo Hrvatske 01U organizaciji Taekwondo kluba Marjan u Splitu, u subotu 18. Travnja, održalo se kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske. Prvi put oba natjecanja za mlađe uzraste isti dan na istom mjestu i po prvi put na osam borilišta. Ujedno su se i prvi put u Hrvatskoj taekwondo natjecatelji borili na oktagonima po uzoru na Grand prix turnire. Prijavilo se 520 natjecatelja iz 69 klubova, a pored naslova državnih prvaka lovili su se i bodovi za ulazak u nacionalne timove. Juniorima je prvenstvo u Splitu bio treći i posljednji kriterijski turnir, a kadetima drugi te će njihova konačna odluka pasti na Susedgrad Sokol pokalu.

Matea Kolovrat taekwondo klub Imotski

Tkd Imotski, u juniorskom djelu prvenstva, osvojio je 3 odličja što je ukupno osamnaesta medalja na prvenstvima Hrvatske u povijesti kluba. U ukupnom plasmanu juniora/juniorki zauzeo je 9. mjesto.

Matea Kolovrat osvojila je brončanu medalju u kategoriji -52 kg. Nakon dvije kvalitetne borbe i  pobjede u polufinalu je izgubila od pobjednice Brune Vuletić. Broncu je osvojio i junior Adam Grbavac u kategoriji -73 kg koji je u polufinalu izgubio od prvog nositelja kategorije.

Juniorsko PH  2015 Imotski

Najbolji rezultat za Imotski ostvarila je Stela Kavelj osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 55 kg. Stela je s tri pobjede, bez većih problema, došla do finala gdje ju je čekala Ana Taslak. Finalna borba bila je gusta do posljednje runde koja je otišla na stranu uistinu kvalitetne protivnice iz Marjana.

T.K. Imotski S. Kavelj -srebro

Za tkd Imotski nastupali su juniori Marta Šimunović u kategoriji do 46 kg i Fabijan Grbavac u kategoriji do 73 kg te kadetkinja Marija Vujević u kategoriji do 59 kg. Marta, Fabijan i Marija, nakon pobjeda u prvim borbama, zaustavljeni su u drugom kolu.

T. K. Imotski Matea Kolovrat - bronca

T.K. Imotski Adam Grbavac Bronca

 

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com