Imotska zajednica Mainz: U pola godine smo zaposlili 118 ljudi i zbrinuli 311 članova njihovih obitelji

milan-katanusic-1_umanjena-660x330Nakon Osnivačke skupštine Imotske zajednice Mainz, koja je održana u nedjelju na igralištu NK Croatije Mainz, internetskim glasanjem za predsjednika Zajednice je izabran Milan Katanušić, za dopredsjednika Mario Perić a za tajnika Bruno Parlov.

Nakon izbora čelnih ljudi, Zajednica je izašla s konkretnim podacima o svojim dosadašnjim aktivnostima. U razgovoru za Fenix Magazin, predsjednik Imotske zajednice Mainz Milan Katanušić otkriva da je Zajednica u posljednjih pola godine zaposlila 118 ljudi, većinom s područja Imotske krajine te zbrinuli i oko 311 članova njihovih obitelji.

– Taj se broj iz dana u dan povećava. Samo u posljednjih mjesec dana dobili smo preko 1.200 zahtjeva za posao. Naravno nismo u mogućnosti svima pomoći ali svakomu komu možemo, rado ćemo pomoći. Naša vrata su svima otvorena – poručio je Milan Katanušić, ističući kako članovi Zajednice ne naplaćuju baš nikakvu uslugu oko pronalaženje posla niti za pomoć oko smještaja. Katanušić ističe kako to rade iz ljubavi prema Imotskoj krajini i domovini Hrvatskoj.

Milan je i sam prije nekoliko godina došao u Njemačku u potrazi za boljim životom. U Mainzu je već tri godine. Ni danas ne može, kaže, vjerovati koliko Hrvata, pogotovo iz Imotske krajine živi u Mainzu i okolici.

Opširnije iz razgovora sa Milanom Katanušićem o Imotskoj zajednici Mainz te o ljudima kojima su članovi zajednice pomogli čitajte u novom broju tiskanog izdanja Fenix Magazina, koji na prodajna mjesta u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Luksemburugu dolazi 05. svibnja 2015.

Svi koji trebaju bilo kakvu pomoć mogu se javiti članovima i predsjedništvu Imotske zajednice Mainz  na mail: imotska.zajednica.mainz@gmail.com ili posredstvom naše mail adrese:  fenix@fenix-magazin.com

 

IZVOR: http://fenix-magazin.com/

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com