Miše Mrkonjić osvojio brončanu medalju na Mediteranskom kupu

bowling medaljeNa grčkom otoku Kreti, u gradu Chania, održan je Mediteranski kup u bowlingu na kojem je nastupila i Hrvatska reprezentacija. Već prvi dan u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji Hrvatska je osvojila svoje prvo zlato.

Za Hrvatsku reprezentaciju nastupio je i Imoćanin Miše Mrkonjić koji je zauzeo 7. mjesto u pojedinačnom natjecanju, 4. mjesto u muškim parovima te ostvario ulazak u završni masters turnir (TOP 8 igrača).

miše mrkonjić

U prvom meču čekao ga je igrač s najboljim prosjekom i zlatni iz pojedinačnog natjecanja Španjolac Rodriguez Francisco s kojim i nije baš imao velikih problema. U prvoj igri je već podbacio što je Miše odmah iskoristio. U drugoj igri je Španjolac krenuo sa četiri zaredane desetke (strike), ali ni to mu nije pomoglo da ostvari pobjedu.

U drugom dvoboju za ulazak u finale (također na zbroj iz dvije igre) Miše je igrao sa Slovencem Anžetom Grabrijanom te već u prvoj igri ostvario veliku prednost 208:179. U drugoj igri također izvrsna igra, no ipak nedovoljna za ukupnu pobjedu. Slovencu se poklopila fenomenalna igra sa 290 srušenih čunjeva, dok je Miše srušio 197.

U finalu je Slovenac bio bolji od Maltežanina 217:201 ; 203:190.

Podsjetimo, ovo je drugi odlazak našeg Imoćanina na Maditeranski kup i druga bronca iz mastersa.

  1. je broncu osvojio pobjedom nad istim Slovencem.

Iako se nema namjeru baviti baš profesionalno ovim sportom zbog nedostatka vremena i financija, Miše je ostavio dubok trag u hrvatskom bowlingu što potvrđuje i ova kolekcija odličja s raznih natjecanja.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com