Svečano otvoren Hrvatski kulturni dom Antun Branko Šimić u Grudama

kulturni dom antun branko šimić grudeU sklopu 52. Šimićevih susreta jučer je svečano otvoren Hrvatski kulturni dom Antun Branko Šimić i Gradska knjižnica. Uz svečano otvaranje upriličeno je predstavljanje knjige pjesama A.B. Šimića na francuskom jeziku „Au bord du monde“, prevoditeljice i književnice Martine Kramer.

Nazočne je, na početku večeri, pozdravio predsjednik Matice hrvatske ogranka Grude, Mario Bušić, osvrnuvši se na staru knjižnicu koja je otvorena 1966. godine i čiji prostor više nije bio adekvatan. Bušić je istaknuo kako je bilo vrijeme da Grude dobiju kulturni dom.

kulturni dom a b šimić grude

Nazočnima se obratio i načelnik Gruda, Ljubo Grizelj, naglasivši kako je ovo samo dio onoga što aktualna vlast želi uraditi na kulturnom planu. Dodao je kako je knjižnica i kulturni dom dar općini za njen šezdeseti rođendan.

Čast otvaranja knjižnice i kulturnog doma pripala je kulturnom atašeu francuskog veleposlanstva u Sarajevu, g. Lucu Veyriu.

O knjizi „Au bord du monde“, prevoditeljice i književnice Martine Kramer, govorile su Drinka Pandžić Kuliš i Mara Pezo. Drinka Pandžić Kuliš dala je stručni osvrt na prevedene Šimićeve pjesme. „Šimić je volio čitati francusku poeziju i zasigurno bi bio zadovoljan ovim prijevodom svojih pjesama.“, rekla je Pandžić Kuliš.

Profesorica Mara Pezo nadahnuto je pročitala Šimićevu pjesmu „Mati“ na francuskom jeziku, a večer su uljepšale učenice Osnovne glazbene škole Grude svojim glazbenim izvedbama. Program je uspješno vodila Mirjana Vlašić Mima.

kulturni dom grude

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com