Tjedna prognoza vremena

vedro vrijemePrvi put ove godine temperature zraka će u dijelu Dalmacije dosegnuti vrućih 30°C. Iako neće biti posve vedro, najveći broj dana bit će suh, tako da prva sljedeća prava kiša nije na vidiku!
Ovaj tjedan bit će pogodan za radove na otvorenom jer će kiša sasvim izostati ili će je biti u vrlo malim količinama. Osim toga, temperature zraka bit će više od prosjeka za ovaj dio godine, a sredinom tjedna mogli bi imati dojam ranoga ljeta.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho bit će u utorak. Nešto više oblaka u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno, na moru ponegdje i jako jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 16°C, uz obalu i na otocima od 16 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 22 do vrlo toplih 29°C.

Srijeda će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Više oblaka u drugom dijelu dana, osobito navečer, kada uglavnom u zaobalju može biti slabe kiše mjestimice ili izoliranog pljuska s grmljavinom. Veći dio dana puhat će slabo do umjereno jugo, na moru ponegdje i pojačano, slabit će krajem dana. Bit će natprosječno toplo, pa niti minimalne jutarnje temperature zraka u mnogim predjelima neće biti ispod 20°C. Najviše dnevne temperature većinom od 23°C do 30°C ponegdje u dolini Neretve.

Djelomično sunčano bit će u četvrtak. Ujutro samo ponegdje u Dalmaciji može biti kiše ili pokojeg pljuska s grmljavinom, većinom u zaobalju. Popodne posvuda pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do pojačana bura, podno Velebita jaka bura s olujnim udarima. U Dalmaciji slaba do umjerena bura i tramontana, na moru popodne umjerena do pojačana tramontana. Jutro će biti toplo, najviše dnevne temperature malo niže u odnosu na srijedu, većinom na sjevernom Jadranu.

Pretežno vedro bit će u petak. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, popodne slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 13°C, uz obalu i na otocima od 13 do 17°C. Najviše dnevne temperature većinom od 20 do 26°C.

U subotu nas očekuje promjenjivo s izmjenama sunčanih oblačnih razdoblja. Iako će se u nekim predjelima zadržati suho, lokalno će biti malo kiše ili pokojeg pljuska s grmljavinom. Puhat će većinom slab vjetar različitih smjerova, prema otvorenom slabo jugo. Najviše dnevne temperature većinom od 19 do 24°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom nedjeljnog jutra, popodne pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, podno Velebita prolazno jaka bura. Bit će malo toplije u odnosu na subotu.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com