Imoćani među prvih 5 u atletskoj cestovnoj utrci

24. obljetnica zaustavljanja jna tenkovaJučer je obilježena 24. obljetnica zaustavljanja JNA tenkova u Širokom Brijegu.

Podsjetimo, 7. svibnja 1991.g., hrvatski narod, goloruk i nenaoružan, suprotstavio se velikosrpskom agresoru. Prepriječenim kamionima na dužini od nekoliko kilometara i nenaouružanim ljudstvom, zaustavili su tenkovsku kolonu Jugoslavenske narodne armije (JNA) u mjestu Polog (između Mostara i Širokog Brijega). Za hrvatski narod bila je to prekretnica koja je pokazala kako se samoorganiziranjem osigurava vlastiti opstanak. JNA je tada tvrdila kako se radi o ”redovnoj vojnoj vježbi i manevru”, no Hrvati su shvatili kako je postrojba bila pripravna za oružanu borbu.

trčanje_nasl

U sklopu svečanog obilježavanja, centralni događaj bila je atletska cestovna utrka od Pologa do Širokog Brijega na dužini od 10 kilometara. Sudjelovalo je 70 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Atletski klub Imotski imao je svoje predstavnike.

Pobjednik utrke je hrvatski reprezentativac, Nikola Mikulić iz A.K. Zagreb koji je postavio novi rekord staze. Drugo mjesto osvojio je Tomislav kopač, treće Ivan Dračar, a četvrto Marko Lončar – Pendo.

Među prvih petero plasiranih, trojica su iz Imotskog, što je veliko priznanje našem atletskom klubu. Domaćini su ih pozvali i sljedeće godine. Predsjednik kluba, Jerko Brečić, obećao je dolazak, a uz kvalitetan stručni rad nada se i dalje dobrim rezultatima.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com