Posušje dobilo 6 nagrada na međunarodnom sajmu u Trilju

agro_arcaU Trilju je održan 8. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji „AGRO ARCA“ na kojem je sudjelovala i općina Posušje.

Sajam je trajao tri dana, od petka 8. svibnja do nedjelje. Prvi put se održao u gradu Trilju, pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva poljoprivrede te Ministarstva poduzetništva i obrta.

Sajam je otvorio župan Splitsko – dalmatinske županije, Zlatko Ževrnja, kao izaslanik predsjednice, a u prigodnom programu otvorenja uzvanicima su se obratili i predstavnici organizatora, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić. Uz brojne posjetitelje, sajmu je nazočio i načelnik općine Posušje, Branko Bago, s djelatnicima Službe za razvoj.

Na trodnevnom sajmu „Agro Arca“ predstavljeno je tristotinjak inovacija, proizvoda i projekata iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije, domaćih i inozemnih izlagača, poljoprivrednika, poduzetnika i inovatora. Štand općine Posušje, na kojem su izloženi proizvodi smilja, pčelinji proizvodi, kava, sir, kao i drugi promotivni i investicijski materijali općine Posušje, privukao je brojne posjetitelje koji su uživali u degustaciji posuških proizvoda

Sajam je svečano zatvoren u nedjelju dodjelom nagrada najuspješnijim izlagačima sajma, i to velike nagrade „AGRO ARCA“, te zlatne, srebrne i brončane medalje koje je dodijelio stručni ocjenjivački sud u čijem su sastavu sveučilišni profesori i stručnjaci iz gotovo svih područja djelovanja.

Općini Posušje pripalo je 6 nagrada:

– za kravlji sir – srebrna plaketa;

– za kozji sir – srebrna plaketa;

– za sir iz mijeha – srebrna plaketa;

– za pčelarski proizvod med i propolis – brončana plaketa.

Ispred udruge inovatora Her Patent, osvojene su dvije nagrade:

– za Eko – termo plastenik promjenjive visine – zlatna plaketa;

– za Trajnu satnu osnovu – zlatna plaketa.

Pored izložbenog dijela sajma i edukativnog programa, posjetitelji su uživali  uz ples brojnih KUD-ova na Etno večeri u Trilju, dok je drugu večer sajma održan koncert grupe Prljavo kazalište.

Posušje je još jednom dokazalo iznimnu kvalitetu i vrijednost posuških proizvoda, čemu svjedoče i osvojene nagrade na međunarodnom sajmu „Agro Arca“.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com