Završen 20. Festival mandolinista “Mandolina Imota”

???????????????????????????????Revijalnim koncertom mandolinskog orkestra Imotski u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, u nedjelju navečer završen je 20. jubilarni Festival mandolinista Hrvatske „Mandolina Imota“. U trodnevnom natjecanju sudjelovalo je više od 200 mandolinista iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Naš orkestar osvojio je prvo mjesto u A kategoriji.

NAJBOLJI U A KATEGORIJI ORKESTARA ZAJEDNO SA ŠIBENČANIMADodijeljene su nagrade utemeljiteljima festivala.

UTEMELJITELJI MANDOLINSKOG ORKESTRA IMOTSKI Revijalni koncert imotskih mandolinista oduševio je, nažalost, malobrojnu publiku. Neshvatljivo je kako Imoćani ne prepoznaju vrijednosti koje imamo u našem gradu, neshvatljivo kako mnogi nisu došli bar čestitati 20. obljetnicu festivala i 50. obljetnicu utemeljenja mandolinskog orkestra. No, i onih pedesetak posjetitelja uživalo je u odličnoj izvedbi djela poput Scotta Joplina, Johna Lennoa, Arsena Dedića, Nikše Njirića, Zdenka Runjića i drugih majstora glazbe. Ivica Šušnjar iz Pučkog otvorenog učilišta nagrađen je plaketom za nesebičan doprinos tehničkoj organizaciji festivala. Plaketu je dobilo i Pučko otvoreno učilište.

ZASLUŽNI8M ORGANIZATORIMA DIPLOMEOrkestrom je dirigirala prof. Antonela Rebić, a koncertu su nazočili i utemeljitelji mandolinskog orkestra Imotski, prof. Marija Žužul – Poštenjak i prof. Ante Vujević.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com