Stabilno vrijeme do vikenda

promjena-vremenaStabilni početak tjedna donio je buru i tramontanu koji su tek za pokoji stupanj snizili temperature zraka. U ponedjeljak je Hvar bio najtopliji u zemlji s izmjerenih 28°C. 27°C je izmjereno u Makarskoj, a 27°C u Dubrovniku. Natprosječna toplina posljednjih dana pogodovala je daljnjem grijanju mora. Površinske temperature mora su većinom od 17 do 20°C, što znači da će do kraja aktualnog tjedna u mnogim predjelima doseći ili čak prijeći ugodnih 20°C.

Cijeli tjedan bit će topao, a najveći broj dana i stabilan. Promjenu vremena donosi nam sredozemna ciklona i to u dane vikenda!

Utorak donosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju će zapuhati slab maestral. Pred kraj dana na zapadnoj obali Istre slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 27°C.

Srijeda će biti pretežno sunčana. Noću tiho ili uz burin, danju će u Dalmaciji puhati slab maestral, na sjevernom Jadranu slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 28°C.

U četvrtak će u Dalmaciji biti pretežno, na sjevernom Jadranu djelomično sunčano, s više oblaka prema kraju dana. Gotovo posvuda suho, samo ponegdje na sjevernom Jadranu postoji mogućnost vrlo slabog i prolaznog pljuska, osobito navečer. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će samo ponegdje na moru prolazno biti pojačano. Jutarnje temperature zraka u blagom porastu, najviše dnevne bez veće promjene u odnosu na srijedu.

Petak će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Oblačnije na sjevernom Jadranu, gdje će osobito u drugom dijelu dana biti kiše, pljuskova i grmljavine. Lokalnih nestabilnosti bit će navečer i ponegdje u Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru Dalmacije ponegdje će biti vrlo jako s čestim olujnim udarima. Krajem dana na sjevernom Jadranu slabljenje juga. Jutro toplo, najviše dnevne temperature većinom od 21°C ponegdje na Kvarneru do 28°C u Dalmaciji.

Vrlo promjenjivo bit će tijekom subote. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno može pasti preko 30 litara oborine po kvadratnom metru. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, u Dalmaciji još u početku jugo, ali će i tamo slabiti i prestajati. Jutro toplo, ali najviše dnevne temperature u laganom padu i bit će većinom od 19 do 25°C.

Na sjevernom Jadranu postupno razvedravanje, a nedjelja će u Dalmaciji i dalje biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, ponegdje uz slabu  kišu i pljuskove. Umjerena do jaka bura će se proširiti na cijelu obalu, podno Velebita olujna bura. Najviše dnevne temperature bez veće promjene u odnosu na subotu.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com