Izvrstan uspjeh učenika OŠ “Stjepan Radić” na državnim natjecanjima i smotrama

?????????????????????Kronološkim slijedom, učenici OŠ „Stjepan Radić“ Imotski ove školske godine sudjelovali su na Nacionalnom natjecanju iz engleskog jezika, Državnoj smotri LiDraNo i državnim natjecanjima iz matematike, povijesti i hrvatskog jezika.

Učenice Ida Zdilar (7.a) i Ivana Kukavica (7.c), u kategoriji dramskog izraza (Drama challenge), sa svojom mentoricom prof. Slavicom Galić,  nastupile su na Nacionalnom natjecanju iz engleskog jezika „Engleski u akciji“ (English in action) koje je održano u Zagrebu 21. ožujka 2015. god. Oduševivši tročlani žiri sastavljen od kazališnih redatelja i koreografa iz Londona, učenice su osvojile izvrsno 2.mjesto i srebrnu medalju.

Nakon gradsko-općinske i županijske razine, učenik Ante Borna Kujundžić (5.g), sa svojom  mentoricom prof. Sanjom Bago, pozvan je i na Državnu smotru LiDraNo održanu u Šibeniku od 23. do 25.ožujka 2015.god. Učenik je nastupio u kategoriji individualnih scenskih nastupa. Pohvaljen je od strane Državnog povjerenstva te mu je pripala čast da monologom „Divne mojine“, Zvonimira Baloga, zatvori Državnu smotru Lidrano 2015.

Na Državnom natjecanju iz matematike održanom   od 8. do 10. travnja 2015. godine u Trogiru, našu školu je, u pratnji svog mentora prof. Drage Govorka, predstavljala  učenica Laura Rebić (5.f), ovogodišnja županijska prvakinja u kategoriji petih razreda. Među 20 izabranih i pozvanih na Državno natjecanje ostvarila je zapažen uspjeh i osvojila 13.mjesto.

Učenica Ida Zdilar (7.a), ovogodišnja županijska prvakinja iz povijesti, i njezin mentor prof. Tonći Kelava Vrdoljak,  pozvani su na  Državno natjecanje iz povijesti održano od 13. do 15. travnja 2015. godine u Šibeniku. Među 13 odabranih sudionika u kategoriji sedmih razreda učenica je ostvarila zapažen uspjeh i osvojila 10.mjesto.

Učenica Gabriela Zdilar (8.d), ovogodišnja  županijska  prvakinja iz hrvatskog jezika, sa svojom mentoricom prof. Ružicom Grančić, kvalificirala se za sudjelovanje na Državnom natjecanju održanom od 28. do 30. travnja 2015. u Trogiru. Učenica je ostvarila izvrstan uspjeh te među 16 sudionika, u kategoriji osmih  razreda, osvojila sjajno 3. mjesto.

S neskrivenim zadovoljstvom i ponosom ističemo uspjeh svih naših učenika koji  sudjelovanjem  na državnim natjecanjima i smotrama svjedoče o svom talentu i radu te kompetencijama,  uloženom trudu i angažmanu njihovih mentora. Pokazujući izvrsnost u znanju, učenici su afirmirali ne samo sebe, svoje roditelje, mentore i školu, već su pronijeli glas o Imotskom i pokazali da naš mali grad ima mlade ljude s velikim intelektualnim potencijalom, kao i odgojno-obrazovnu instituciju koja je po radu i ostvarenim rezultatima ravnopravna u konkurenciji s daleko bolje opremljenim školama koje djeluju u neusporedivo boljim uvjetima.

U najboljem svjetlu predstavili su imotsku školu i naš grad. Svim učenicima, kao i njihovim mentorima želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com