Učenici osnovnih škola Imotske krajine sudjelovali u EU projektu IM-BE Field

Radionica za osnovnoskolceUčenici osnovnih škola s područja Imotske krajine imali su priliku sudjelovati na zanimljivim interaktivnim radionicama pod temom „Voda za život“ putem kojih su stručnjaci  s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita učenicama skrenuli pozornost na važnost zaštite jedinog prirodnog resursa koji je ljudima neophodan za svakodnevni život – vode. Radionice su se održale u sklopu završne faze realizacije međunarodnog projekta IM-BE Field „Održiva upotreba vodnih resursa Imotsko-bekijskog polja“ čiji glavni cilj je informirati i educirati učenike o važnosti zaštite vode kao najvažnijeg resursa.

Radionica - Voda za zivot

Održavanjem edukativnih radionica za osnovnoškolce s područja Imotske krajine međunarodni EU projekt IM-BE Field uspješno se privodi kraju. „Održane radionice za učenike su jedna od posljednjih aktivnosti ovog projekta. Naime, nakon dvogodišnjeg rada upravo edukacija i podizanje svijesti o ekološki odgovornom ponašanju najmlađih članova društva je jamstvo da će generacije čije vrijeme tek dolazi znati kako se na pravilan način ophoditi sa prirodnim resursima koje čovjek danas vrlo često nekontrolirano koristi. Krajnji cilj ovog projekta je potaknuti građane na održivo iskorištavanje vode u vidu ulaganja u sustave navodnjavanje i odvodnje zajedničkih vodnih resursa, a što omogućava rast poljoprivredne proizvodnje cijele regije.“ istaknuo je voditelj projekta Josip Matas iz Splitsko-dalmatinske županije.

Podsjetimo, Splitsko-dalmatinska županija i Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SD županije vodeći su partneri u provedbi projekta Imotsko-bekijsko polje, a u projektu kao partneri iz BiH sudjeluju općina Grude i Razvojna agencija županije Zapadno-hercegovačke.  Riječ je o projektu koji se financira sredstvima EU-a iz IPA prekograničnog programa između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com