Mladi hrvatski boksač, Imoćanin, Branimir Malenica postao prvak Hessena u teškoj kategoriji

Branimir-Malenica-Fenix-660x330Branimir Malenica, 22.godišnji hrvatski boksač sa njemačkim državljanstvom postao je prvak njemačke Savezne države Hessen u teškoj kategoriji (od 81 do 91 kg). Na boksačkom prvenstvu Hessena održanom u nedjelju, 24.svibnja uvečer, u Frankfurtu, u dvorani Fabriksporthalle u Fechenheimu, Malenica je u glavnoj borbi večeri potpuno zasluženo odnio pobjedu na bodove u tri runde. Protivnik je bio Mohamed Rhyiouri  koji boksa za Eintracht Frankfurt.

-Ovo je moj najveći uspjeh u karijeri. Biti prvak Hessena, savezne njemačke države koja je po broju stanovnika veća od Hrvatske, nije nimalo lako. Puno je tu odličnih i iskusnih boraca. Za prvaka je potrebno puno odricanja. Ovom pobjedom stekao sam pravo nastupa na Njemačkom prvenstvu u boksu koje će se održati u rujnu ove godine u Straubingu. Uvjeren sam da mogu postići još više od sadašnje titule, kazao je Malenica u razgovoru za Fenix.

Boksač koji od prije godinu dana nastupa za boksački klub Condor iz Limburga i dalje živi u Mainzu. Od početka karijere trener mu je Enes Demirović iz Wiesbadena a drugi trener mu je sada Giuseppe Petronio iz Limburga. Kao što je Fenix već ranije pisao, Malenica je podrijetlom iz Ričica kod Imotskog i u krvnom srodstvu je sa nekadašnjih proslavljenim hrvatskim šampionom pok. Matom Parlovom koji mu je i boksački uzor.

IZVOR: http://fenix-magazin.com/

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com