Miše Mrkonjić pobjednik bowling kupa

miše mrkonjićProteklog vikenda u Zagrebu je održana završnica pojedinačnog bowling kupa na kojem su nastupila 42 igrača. Velikim rezultatima 223, 214, 214, 266, 201, 179, 186 za Imotskog bowlera finale je bilo neizbježno. Slijedilo je veliko finale na dvije dobivene igre.

Prvu igru je izgubio 208:210. Do polovice druge igre je također gubio, kad odjednom veliki preokret 243:201. U trećoj igri također je slavio 217:172. U svih odigranih 10 igara imao je fantastičan prosjek  od 215 čunjeva po igri.

Pored zasluženog prvog mjesta na pojedinačnom bowling kupu, Miše je također primio nagradu za igrača s najboljim prosjekom u protekloj sezoni (201,85 čunjeva po igri).

16. svibnja je nastupio na open turniru u Mostaru gdje je od 55 natjecatelja zauzeo zadovoljavajuće 3. mjesto. U BiH bowling postoji već 5 godina i sagrađeno je 6 bowling centara. Uglavnom igrači igraju ravno kuglački bez rotacije i staze se ne ulje tako da teško privlače natjecatelje iz drugih država.

Miše je nakon turnira dobio poziv da ovo ljeto bude njihov gost i prenese svoje znanje te ih nauči igrati s rotacijom kako bi istinski uživali u igri i češće radili velike rezultate.

Njihova igra ravnim hicem je došla do vrhunca i više nemaju mjesta za napredak.

miše mrkonjić bowling

Igra s rotacijom zahtjeva da igrač non stop prati ponašanje kugle kroz ulje i vješto čita trošenje ulja na stazi. Po potrebi da mijenja kugle u igri od onih najslabijih do onih najagresivnijih te regulira njihovu brzinu kao i broj okretaja, pa čak i kut skretanja kugle.

Bowling je igra gdje rijetko pobjeđuju isti igrači jer je pored znanja potrebna i doza sreće.

Završnice se uglavnom igraju na manji broj igara, što pruža mogućnost da i slabiji igrači dođu do pobjede. Upravo zato se ovaj sport naglo širi i okuplja velik broj entuzijasta.

Pored sportskog bowlinga i svih državnih natjecanja, ova vrsta zabave je dobar biznis jer privlači sve uzraste od 7-77 godina starosti. U bowling centrima se održavaju sljedeće aktivnosti: proslave dječjih rođendana, djevojačke i momačke večeri, teambuilding za firme, studentske, rekreativne i biznis  lige, obiteljska druženja, disco bowling u kasnim satima pod svjetlosnim efektima i ostalo.

Za više informacija o bowlingu obratite se na bowling.hr@gmail.com.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com