Mladi kuhari proslavili 10. obljetnicu eTwinninga

kuhari imotskieTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ .To je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Sam portal www.eTwinning.net služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola.

Agencija za mobilnost i programe EU je pokrenula projekt „Slavimo s eTwinningom“ povodom desete obljetnice postojanja eTwinninga. Naša škole sudjeluje u tom projektu tako da smo oformili grupu učenika pod nazivom „Future chefs“. Zadatak grupe je bio predstaviti sebe,svoje mjesto,školu i na kreativan način promovirati eTwinning. U grupu je uključeno 14 učenika.

Na čelu sa projektnim timom škole i svojim mentorima,naši kuhari iz prvog i drugog razreda su osmislili na koji način će naša škola proslaviti desetu obljetnicu. Tako su, u sklopu praktične nastave,  napravili razne kolače, peciva i palačinke koje su prodavali u školskoj kantini te na taj način sami osigurali sredstva za odlazak u posjet III Gimnaziji u Splitu. Učenici te škole, poznate pod nazivom  MIOC, pripremili su radionicu na kojoj su se naši učenici upoznali s njihovim iskustvima i planovima. Također, dogovorena je i konkretna suradnja na jednom eTwinning projektu.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com