Mirni prosvjed u Imotskom u znak potpore hrvatskim braniteljima

PROSVJED IMOTSKIH BRANITELJASuglasni s uputama koordinacije branitelja iz Zagreba o simboličnoj blokadi prometnica, u znak podrške prosvjednicima na Trgu svetog Marka i u Savskoj ulici, u petak od 15 sati,  članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Imotske krajine na desetak minuta blokirali su prolaz glavnom imotskom ulicom Šetalište Stjepana Radića.

PROSVJED IMOĆANA 1

Predstavnici Udruge policijskih branitelja, Hvidre, 115. brigade HV, Imotskih sokolova, veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge roditelja poginulih branitelja, Treće Imotske bojne i ostalih, noseći zastave svojih postrojbi i zastavu Republike Hrvatske, mirno su prosvjedovali dok su djelatnici policije usmjeravali promet drugom ulicom. Braniteljima su se spontano pridružili brojni građani dajući time punu podršku prosvjednicima u Zagrebu. Prosvjed braniteljskih udruga uredno je prijavljen i prošao je bez ikakvih tenzija.

PROSVJED IMOTSKI

„Mi smo u svakom trenutku spremni krenuti u Zagreb. Autobusi su spremni, kao i svi naši članovi. Čekamo samo poziv iz Zagreba i spremni smo stati uz bok našim prijateljima te im tako pružiti otvorenu podršku u njihovim nastojanjima. Mnogi naši suborci već su u privatnom aranžmanu na putu za Zagreb.“, doznali smo u razgovoru sa predstavnicima braniteljskih udruga.

PROSVJED IMOTSKI 1

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com