Tijelovska procesija u Imotskom

TJELOVSKA PROCESIJA IMOTSKI 1Blagdan Tijelova tradicionalno je obilježen u župi Sv. Franje u Imotskom. Svečanu svetu misu predvodio je župni vikar, fra Zoran Kutleša, uz koncelebraciju svoje braće franjevaca.

TJELOVSKA PROCESIJA 2 Nakon mise održana je procesija ulicama Imotskog u kojoj je sudjelovalo više od tisuću vjernika župe Sv. Franje, ali i mnogih župa Imotske krajine. Prvopričesnici s košaricama svježeg cvijeća, Gradska glazba Imotski, mješoviti pjevački zbor župne crkve i vjernici činili su predivnu sliku glavnim ulicama Grada na gori. Blagoslov s Presvetim Sakramentom, na tri imrovizirana oltara, udijelio je fra Zoran Kutleša dok su djeca, cijelim putem kuda je prolazila procesija, posipala latice cvijeća.

TJELOVSKA PROCESIJA

Podsjetimo, Tijelovska procesija, koja se desetljećima održavala u Imotskom i bila jedan od najznačajnijih vjerskih okupljanja Imoćana, poslije Drugog svjetskog rata je zabranjena. No, 2008. godine ponovno su je obnovili sadašnji gvardijan fra Kristijan Stipanović i fra Zoran Kutleša.

TJELOVSKA PROCESIJA IMOTSKI

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com