Pripreme za drugu smotru folklora te blagdan sv. Petra u Drumu

smotra folklora drumU sklopu proslave sv. Petra, zaštitnika Druma, i ove godine će se održati smotra folklora na kojoj će nastupiti deset folklornih društava sa više od 220 izvođača iz Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Kako doznajemo od organizatora, pomalo se vrše zadnje pripreme za prihvat i organizaciju folkloraša, a navedena smotra održat će se u subotu, 27. lipnja 2015. god., s početkom u 20:00 sati.

Na samoj smotri folklora uz domaćine iz KUD-a Podbablje, nastupit će i članovi KUD-ova: “Fra Petar Bakula”- Posušje, “Kralj Tomislav”- Tomislavgrad, “Novae”- Runovići, “Peruča”- Hrvace, “Pleter”- Dugopolje, “Dalmacija”- Dugi Rat, “Slavonija-Ivan Goran Kovačić” iz Velike, “Dusina” iz Dusine pokraj Vrgorca te “Izudin Mulabećirović- Izo” iz Jelaha (Bosna i Hercegovina).

Istovremeno vrše se i posljednje pripreme za organizaciju manifestacije sv. Petra, a, kako doznajemo, ove godine trebao bi se održati četverodnevni športski, kulturni i glazbeni program, prenosi Podbablje Portal. U sklopu manifestacije održat će se turnir mještana u malom nogometu, utakmica starih i mladih te seoska Olimpijada. Proslava će završiti na samu večer dana sv. Petra, uz nastup Mislava Karina (Mićija).

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com