Raspisan ponovljeni natječaj za grb i zastavu općine Podbablje

sjednica podbabljeNa prošloj, osamnaestoj po redu, sjednici Općinskog vijeća općine Podbablje trinaest vijećnika raspravljalo je o ukupno jedanaest točaka dnevnog reda, a tom prilikom donesena je i odluka o ponovljenom natječaju za grb i zastavu općine Podbablje.

Kako ističe predsjednik Općinskog vijeća Josip Šerić, nakon natječajne procedure koja je provedena od prosinca do ožujka, Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga grba i zastave odlučilo je da nijedan prijedlog ne sadrži bitne elemente i značajke općine Podbablje te je donesena odluka o ponovljenom natječaju koji je otvoren narednih 90 dana. Prijedlog grba i zastave mora sadržavati povijesne, gospodarske i kulturne značajke općine Podbablje, a nagrada za odabrani rad je 2.000,00 kuna. (opširnije na www.podbablje.hr)
Na sjednici se raspavljalo o financijskom stanju općine u kojem je načelnik Mario Ujević istaknuo kako je u prvoj polovici godine riješeno 1.302.582,40 kuna dospjelih obveza te je usvojen i rebalans općine Podbablje za 2015.godinu.
Vijećnici su raspravljali i o prijedlogu osnivanja Turističke zajednice općine Podbablje gdje je cijelu proceduru objasnio direktor TZG Imotski Luka Kolovrat, te o komunalnom doprinosu za pravne osobe koji je smanjen na 1 kunu kao i komunalnom dopinosu za domaćinstva koji je smanjen sa 1 kune po kvadratu stambenog objekta na 20 kuna mjesečno. Ovom prigodom donesena je i odluka o nerazvrstanim cestama na području općine Podbablje, razgovaralo se o modernizaciji javne rasvjete, a izmjenjen je i Pravilnik o unutarnjem redu Jedinstvenog upravnog odjela, prenosi Podbablje  Portal.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com