“Ričička škrinja uspomena”

ričička škrinja uspomenaU župnoj crkvi u Ričicama, u sklopu trodnevne priprave za proslavu blagdana ričičkog patrona sv. Ivana Krstitelja, u utorak 23. Lipnja, u 19 sati, održat će se promocija knjige „Ričička škrinja uspomena“, ričičkog pjesnika Vinka Pavića, tiskane u nakladi Zavičajne udruge sv. Ivan Ričice iz Zagreba i Matice hrvatske ogranak Imotski. O knjizi će govoriti dr. don Mladen Parlov koji je napisao i predgovor, publicist i novinar Mladen Vuković, prof. Suzana Budimir te autor.
Knjiga „Ričička škrinja uspomena“ nas riječju i slikom upoznaje sa životom i običajima u Ričicama u daljoj i bližoj prošlosti, tradicijskim, vjerskim i kulturnim naslijeđem, florom i faunom, mitologijom i mitskim fenomenima i pojavama, vjerovanjima i dugo rasprostranjenim i duboko ukorijenjenim praznovjerjem s kojim su naši stari živjeli i kojega su živjeli.
„Knjiga je to koja sakuplja istinsko blago Ričica, blago koje su nam u amanet ostavili naši stari; blago da se njime obogatimo, da ga ne izgubimo, nego da ga velikodušno sljedećem naraštaju prenesemo uz želju i nadu da će ova knjiga postati dio svake Ričičke obitelji te da će prema njoj novi naraštaji učiti običaje svojih pradjedova te tako crpsti snagu i nadahnuće kako bi i njihova vjera zaživjela te postala kultura koja ih nosi i izgrađuje ma gdje god bili“, kazao je u predgovoru ovoj iznimno vrijednoj knjizi prof. dr. don Mladen Parlov.
Za ovu prigodu pripremljen je i bogat glazbeni program u kojem će nastupiti zbor župe Krista Kralja – Lokvičići s djelima: Oporuka ( A. Mateljan i Š. Marović), Oči u oči (B. Bošnjaković i V. Grbac) i Zahvali (Henry Smith), a Marijana Čutura i Matea Šeremet izvest će Bachovu Ave Maria (Gounod za flautu i klavir).
Dobrodošli u Ričice na ovaj izniman kulturni događaj.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com