U nedjelju najduži dan u godini: Vikend prognoza vremena

sunčano vrijemeLjeto nam kalendarski počinje ove nedjelje u 18 sati i 38 minuta. Iako će biti vrlo topao, prvi ljetni tjedan ne očekuju se značajnije ljetne vrućine, a osobito će sredinom tjedna biti lokalnih grmljavinskih nestabilnosti.
Neverin koji je pogodio dijelove Dalmacije u prvom dijelu srijede, kao i bura koja je kratkotrajno zapuhala iza njega, malo je snizila površinske temperature mora. Primjerice, početkom tjedna temperatura mora u Splitu je porasla na vrlo toplih 25°C, a u četvrtak ujutro pala je na 21°C.
Neverina tijekom četvrtka nije bilo nigdje u Dalmaciji, a za razliku od ostatka zemlje, neće ih biti niti tijekom petka, barem ne u većini predjela.
Danas će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Više oblaka povremeno na sjevernom Jadranu gdje će lokalno biti kiše, pljuskova i grmljavine, najviše u zaleđu Kvarnera. Lokalno je moguće i prolazno jače nevrijeme. U Dalmaciji većinom suho, samo je ponegdje u Zagori i iznad obalnog gorja moguć slab pljusak u popodnevnim satima. U noći tiho ili slaba bura, danju će na sjevernom Jadranu bura malo ojačati, osobito podno Velebita. U Dalmaciji danju slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema kraju dana okretat će na tramontanu i buru. Minimalne jutarnje temperature u zaobalju većinom od 12 do 18, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 28°C.
Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom subote. Većinom su u drugom dijelu dana mogući slabi pljuskovi s grmljavino, osobito u Dalmaciji. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, podno Velebita jaka bura, a prema otvorenom moru Dalmacije popodne može biti jake tramontane. Minimalne jutarnje temperature u zaobalju većinom od 12 do 18, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 27°C.
Stabilnije vrijeme uz više sunca očekuje nas u nedjelju. Još su samo u noći ponegdje u Dalmaciji mogući pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura i tramontana. Bit će malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 26°C.
Ljeto nam kalendarski počinje ove nedjelje u 18 sati i 38 minuta. Iako će biti vrlo topao, prvi ljetni tjedan ne očekuju se značajnije ljetne vrućine, a osobito će sredinom tjedna biti lokalnih grmljavinskih nestabilnosti, piše Dalmacija News.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com