Pripreme za komemorativno – molitveni susret u Trstenom u spomen na pale žrtve Domovinskog rata iz Imotske krajine

TRSTENO POGINULI BRANITELJIU organizaciji Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku, a uz potporu mještana Trstenoga, Grada Dubrovnika i Udruge roditelja poginulih branitelja iz Dubrovnika, 2. srpnja ove godine u Trstenom održat će se tradicionalni komemorativno-molitveni susret. Riječ je o osvježavanju sjećanja na 36 poginulih sinova Imotske krajine tijekom Domovinskog rata (1991./1995.) u obrani grada Dubrovnika i šireg dubrovačkog područja. Ovom prigodom uz molitvu odriješenja i misu zadušnicu iskazujemo zahvalnu ljubav Njima u čast. Također, obilježavamo 18-u obljetnicu podizanja spomenika u Trstenom i 23-u obljetnicu oslobađanja Golubovog kamena – zloglasnog neprijateljskog uporišta s kojega je 1991. i početkom 1992. godine okupatorska vojska sijala strah i nemoć žiteljima Mokošice i Dubrovnika. Nakon bitke za Golubov kamen u čijem osvajanju su Imoćani hrabro „odigrali“ presudnu ulogu, nažalost uz velike žrtve, svanuo je dan slobode Gradu i njegovom užem okružju.
Komemorativni program započet će okupljanjem bliske rodbine poginulih branitelja, njihovih brojnih suboraca, mještana, prijatelja i poštovatelja u prelijepom ambijentu stoljetnih platana u Trstenome pred spomen-obilježjem kao skromnim znakom podsjećanja na veliko djelo i žrtvu poginulih branitelja.
Početak programa planira se u 11,30 sati emitiranjem hrvatske himne. Potom slijedi kratka pozdravna riječ domaćina, polaganje vijenaca i paljenje svijeća, „prozivka“ imena poginulih Imoćana i molitva odriješenja. Oko 12,15 sati je misa zadušnica u mjesnoj crkvi sv. Vida. Uz sudjelovanje više svećenika s područja Imotske krajine, koncelebriranu misu zadušnicu predvodit će dubrovački svećenik, rektor crkve sv. Vlaha, msgr. Toma Lučić.
Ova informacija namijenjena je svima koji žele nazočiti činu obilježavanja uspomene na golemo djelo i žrtvu imotskih vitezova.

IZVOR: http://imotskenovine.hr/

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com