Obljetnice imotskih franjevaca

???????????????????????????????Više stotina vjerničkog puka iz mnogih župa Imotske krajine, mnogobrojni svećenici, časne sestre, rodbina i prijatelji, nazočili su sinoć svečanoj svetoj misi u župnoj crkvi Sv. Franje u Imotskom, povodom obilježavanja 50. obljetnice misništva fra Rafaela Begića te 25 godina misništva prof. fra Željka Tolića. Svetu misu predvodio je nadbiskup splitsko – makarski mons. Marin Barišić.
Fra Rafaela Begića, 15. srpnja 1965. Godine, zaredio je u Makarskoj tadašnji nadbiskup Frane Franić, a fra Željka Tolića, 24. lipnja 1990. Godine, nadbiskup Ante Jurić u konkatedrali Sv. Petra u Splitu.
Fra Rafael Begić bio je svećenik i župnik 20 godina u inozemstvu, ali i brojnim župama u Imotskoj krajini. Sada služi kao župni vikar u župi Proložac. Fra Željko Tolić profesor je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja u dva mandata od 2003. do 2012. godine, doktorirao je povijest u Rimu, voditelj je postulanata u Imotskom te župnik u župi Presvetog Trojstva u Slivnu.

???????????????????????????????
„Kakva li su samo vremena bila, kakve li su se zastave vijorile i ideologije sukobljavale kada ste vi kročili u odore pastira Božjih. Ti fra Rafo davne 1965. kada je bilo teško ne samo živjeti, nego i misliti, a ti fra Željko kada se stvarala nova Hrvatska 1990. Izdržali ste sve nevere, ostali ste čvrsti i ustrajni služeći svome vjerničkom puku. Iskusili ste križ, taj korijen radosti nastavite i dalje širiti vjeru.“, obratio se slavljenicima mons. Marin Barišić.
Gvardijan fra Kristijan Stipanović pročitao je čestitku slavljenicima Provincijala Provincije Presvetog Otkupitelja fra Joška Kodžomana.
Slavljenička večer fra Rafaela i fra Željka nastavila se druženjem s brojnim vjerničkim pukom.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com