Eko uzbuna u Imotskom

Mnogi Imoćani, posebno oni mlađi, bili su jučer poslijepodne na nogama. Poučeni prijašnjim neugodnim iskustvima sa svog odlagališta otpada Kozjačić, brzo su reagirali na natovarene kamione makarskih registracijskih oznaka koji su odvozili otpad u pravcu deponija.

Dojavljivali su kako kamioni natovareni zemljom i kamenjem, ali i drugim otpadom, već par dana skreću prema Kozjačiću. Zabrinutost je porasla posebno u ponedjeljak kada je jedan od vozača, na intervenciju građana, ostavio natovaren kamion i udaljio se.

„Moram istaknuti da je primjerna zabrinutost građana, ali da nema nikakvog razloga za neku bojazan. Mi smo dogovorili odlaganje isključivo građevinskog otpada zemlje i kamenja s jednog gradilišta u Zagvozdu. Deponirali smo ga izvan ograde Kozjačića u jednu udubinu i namjeravamo je time zatrpati. Otpad ne predstavlja nikakvu opasnost i građani mogu biti mirni.“, izjavio nam je Ante Jović direktor komunalnog poduzeća Topana koje gospodari odlagalištem Kozjačić.

„Koliko me služi pamćenje kao gradskog vijećnika, bilo kakvo odlaganje otpada izvan Kozjačića i u ovakvim količinama moralo bi imati odobrenje Gradskog vijeća. Istina je kako se radi o građevinskom otpadu, no ima i drugog otpada, guma, plastike, nešto i azbesta. Bilo je, uostalom, primjerno da se, poštujući visoku svijest građana grada Imotskog koji imaju loših iskustava s Kozjačićem, putem medija ili pisanih obavijesti, upozorilo građanstvo grada Imotskog. Ja ću sigurno već danas zatražiti pismeno očitovanje Topane i Grada po ovom pitanju.“, izjavio nam je Ivica Kukavica, oporbeni vijećnik u Gradskom vijeću grada Imotskog.

 

 

Foto: Branimir Boban 

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com