Imotski gradonačelnik Ante Đuzel poslao dopis oko odlaganja otpada na Kozjačić

otpad kozjačićImotski gradonačelnik Ante Đuzel poslao nam je dopis oko odlaganja građevinskog materijala u blizini odlagališta Kozjačić. Dopis prenosimo u cijelosti:

  1. Grad Imotski, a niti Gradsko Vijeće grada Imotskog nikada nije donijelo odluku da se ovaj građevinski materijal može odlagati na tom području, a niti je spomenuta čestica zemlje na kojoj je građevinski otpad odlagan u vlasništvu grada Imotskog već Hrvatskih šuma.

 

  1. Po našim saznanjima dozvolu za odlaganje dala je Skupština Topane na kojoj nismo sudjelovali i zbog toga nismo bili ni upoznati sa dovozom građevinskog materijala.

 

  1. Osobno, kao gradonačelnik grada Imotskog kontaktirao sam svoje kolege iz susjednih općina koji sudjeluju u radu Skupštine Topane i dobio informaciju da je građevinski materijal dovezen iz općine Zagvozd prilikom iskopa tvornice u Zagvozdu, a Topani je taj materijal poslužio za zasipanje bivše nelegalne deponije koju je grad Imotski sanirao prije godinu dana.

 

  1. Molim da ovaj demant objavite jer grad Imotski nije sudjelovao u nikakvoj narudžbi građevinskog materijala niti u dogovoru sa našim susjednim općinama sudjelovao u donošenju Odluke o deponiranju tog istog materijala na česticu zemlje koja pripada Hrvatskim šumama.

 

  1. Grad Imotski je na teren uputio komunalne redare koji će izvršiti uvid i poduzeti sve pravne radnje kako bi se ovaj slučaj riješio.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com